Παπαδόπουλος: Καταδικαστέα και επικίνδυνη η τουρκική εισβολή στη Συρία

Παπαδόπουλος: Καταδικαστέα και επικίνδυνη η τουρκική εισβολή στη Συρία

«Η Τουρκία γράφει ακόμα μια μαύρη σελίδα βίας στην ιστορία της»

Η τουρκική εισβολή στη Συρία είναι καθόλα καταδικαστέα και εξαιρετικά επικίνδυνη για ολόκληρη την ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, προσθέτοντας ότι «η Τουρκία γράφει ακόμα μια μαύρη σελίδα βίας στην ιστορία της και εύλογα χαρακτηρίζεται ως η πιο επεκτατική και επιθετική χώρα της περιοχής».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το ΥΠΕΞ καταδικάζει την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση με τις ηγεσίες των ιδιωτικών πανεπιστημίων Λευκωσίας, Ευρωπαϊκό και Frederick, στα κεντρικά γραφεία του ΔΗΚΟ, ο κ. Παπαδόπουλος εξέφρασε συμπαράσταση στον αγωνιζόμενο κουρδικό λαό όσο αλλά και «έντονη ανησυχία για τις σφαγές, που δυστυχώς εκτιμάται ότι θα ακολουθήσουν την εισβολή». 
 
«Αυτή η νέα παραβίαση του διεθνούς δικαίου αποδεικνύει για πολλοστή φορά την επεκτατικότητα, τη βαρβαρότητα και την παντελή αδιαφορία της Τουρκίας για την ειρήνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Το βίντεο από τη στιγμή που ο Ερντογάν δίνει την εντολή για την εισβολή στη Συρία

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ακόμη ότι "ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών και η διεθνής κοινότητα οφείλουν να δράσουν άμεσα, έτσι ώστε να σταματήσει η εισβολή στη Συρία και η νέα γενοκτονία κατά του κουρδικού πληθυσμού".

Πηγή: ΚΥΠΕ