Νικόλας: Τα ΗE έπρεπε να είναι πιο αυστηρά για τις παρανομίες της Τουρκίας στην ΑΟΖ

Νικόλας: Τα ΗE έπρεπε να είναι πιο αυστηρά για τις παρανομίες της Τουρκίας στην ΑΟΖ

Κληθείς να σχολιάσει την ανακοίνωση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σε σχέση με τα Βαρώσια.

Τα Ηνωμένα Έθνη έπρεπε να είναι πιο αυστηρά και πιο ξεκάθαρα σε σχέση με τις παρανομίες της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, κληθείς να σχολιάσει την ανακοίνωση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σε σχέση με τα Βαρώσια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠτΔ: «Δεν με ενδιαφέρει που θα γίνει η τριμερής - Αρκεί να γίνει»
 
Ταυτόχρονα, ο κ. Παπαδόπουλος, ο οποίος προέβη σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση με τις ηγεσίες των ιδιωτικών πανεπιστημίων Λευκωσίας, Ευρωπαϊκό και Frederick, στα κεντρικά γραφεία του ΔΗΚΟ,  χαιρέτισε «το γεγονός ότι στην ανακοίνωση της Προέδρου του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ επιβεβαιώνονται τα σχετικά ψηφίσματα για το ειδικό καθεστώς της Αμμοχώστου».

Ανέφερε πως «η Κυπριακή Δημοκρατία, κράτος – μέλος του ΟΗΕ, έχει καταθέσει τις συντεταγμένες της δικής της ΑΟΖ στην αρμόδια αρχή του ΟΗΕ και έχει καλέσει την Τουρκία σε διαπραγμάτευση για να καθοριστεί αυτή η ΑΟΖ, πράγμα που η Τουρκία αρνείται να πράξει».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στην κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΔΩ

«Επομένως, δεν μπορούν, οι αρμόδιες αρχές και οι αξιωματούχοι του ΟΗΕ να σιωπούν όταν βλέπουν μια ξεκάθαρη και προκλητική επεκτατικότητα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και ιδιαίτερα στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας», κατέληξε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ.

Πηγή: ΚΥΠΕ