Ο Αρχιεπίσκοπος επέβαλε Χαμπιαούρη που παραμένει στο Υπ. Παιδείας και μετά τον ανασχηματισμό

Ο Αρχιεπίσκοπος επέβαλε Χαμπιαούρη που παραμένει στο Υπ. Παιδείας και μετά τον ανασχηματισμό

Οι άριστες σχέσεις Προέδρου - Αναστασιάδη - Προκαθημένου τον διέσωσαν…

Του Στέλιου Ξιουρή

Ανεβαίνοντας τα σκαλιά του Προεδρικού την περασμένη Τετάρτη,  ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου είχε  ως πρώτο θέμα να εγείρει στην ημερήσια διάταξη της συνάντησης του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το θέμα  παραμονής του ΚΩΣΤΑ ΧΑΜΠΙΑΡΟΥΡΗ στο Υπουργείο Παιδείας.

Η προτροπή του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Γ’ στον Πρόεδρο Αναστασιάδη είναι όπως  ο κ. Χαμπιαούρης συνεχίσει να διατηρεί το χαρτοφυλάκιο του και κατά τον επικείμενο ανασχηματισμό, που αναμένεται να γίνει την πρώτη βδομάδα Νοεμβρίου. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στην κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΔΩ

Ως είθισται,  η Εκκλησία εκφράζει άποψη για τον εκάστοτε Υπουργό Παιδείας, αφού λόγω έλλειψης εξειδικευμένου χαρτοφυλακίου επί των Θρησκευμάτων , οι αρμοδιότητες που ανακύπτουν περί Θρησκείας,  προστίθενται στο κατά τα άλλα βεβαρυμμένο – δικήν σιδηροδρόμου- εν λόγω Υπουργείο, που εκτός από την Παιδεία, ασχολείται και με τον Πολιτισμό τον Αθλητισμό και την Νεολαία.

Οι άριστες σχέσεις που διατηρούν Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Προκαθήμενος της Εκκλησίας, φαίνεται ότι ΚΛΕΙΔΩΝΟΥΝ την παραμονή του κ. Χαμπιαούρη , ο οποίος μέχρι πρότινος θεωρείτο ως ο πρώτος στην λίστα του ανασχηματισμού.  

Ωστόσο, άλλαι αι βουλαί του Μακαριωτάτου, ο οποίος πηγαίνοντας την περασμένη Πέμπτη το Προεδρικό Μέγαρο είχε ξεκάθαρη άποψη, για την οποία μάλιστα προϊδέασε , τους καχύποπτους και υποψιασμένους, από την δήλωση προ μερικών ημερών, για την «βίτσα που χρειάζονται οι συνδικαλιστικές Εκπαιδευτικές οργανώσεις».

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Έτσι ο Υπ. Παιδείας, για να επισφραγίσει την παραμονή του με την ΑΦΕΙΔΩΛΕΥΤΗ  στήριξη του Αρχιεπισκόπου, προέβη τις τελευταίες μέρες σε οργιώδες παρασκήνιο και συντριπτικό προσκήνιο με κόμματα, οργανώσεις και λοιπούς υποστηρικτές του στο Προεδρικό και στην Πινδάρου, για να παραμείνει στο Υπ. Παιδείας, που ήταν εξάλλου και ο διακαής του πόθος.

Διευθέτησε συναντήσεις με τους « αντιπάλους» , άλλαξε το ρεπερτόριο του και έγινε ΣΥΓΚΑΤΑΒΑΤΙΚΟΣ, επιχειρώντας να κλείσει τα ανοικτά μέτωπα της παιδείας, και αν εξομαλύνει τις σχέσεις του , ιδιαίτερα με ΠΟΕΔ- ΟΕΛΜΕΚ.

Φαίνεται ότι η περιρρέουσα ατμόσφαιρα και η όσφρηση των συνδικαλιστών ότι ο Χαμπιαούρης δεν θα απωλέσει το χαρτοφυλάκιο του, υποβοήθησαν ώστε αρκετά από τα προβλήματα που ήταν σε εκκρεμότητα, να πάρουν πορεία επίλυσης.

Πάντως, όπως μας πληροφόρησαν στενοί συνεργάτες του Υπ. Παιδείας, ο κ. Χαμπιαούρης, μετά την εξαγγελία του νέου Υπουργικού Συμβουλίου και αφού επιβεβαιωθεί η παραμονή του στον θώκο του, θα ανάψει το κεράκι του στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου και θα ανέβει τα σκαλιά της Αρχιεπισκοπής, για να ασπαστεί την χείρα του Προκαθημένου που είναι και ο πολιτικός του ευεργέτης.