Α.Κυπριανού: Ο ΠτΔ αποενοχοποιεί την Τουρκία και όχι το ΑΚΕΛ

Α.Κυπριανού: Ο ΠτΔ αποενοχοποιεί την Τουρκία και όχι το ΑΚΕΛ

«Εμάς αυτά δεν μας αγγίζουν, δεν μας αφορούν γιατί δεν έχουν καμία σχέση με τις θέσεις τις οποίες διατυπώνουμε ως ΑΚΕΛ»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και οι συνεργάτες του αποενοχοποιούν την Τουρκία και όχι το ΑΚΕΛ που προειδοποιεί εδώ και δυόμιση χρόνια για τις αρνητικές συνέπειες του παρατεταμένου αδιεξόδου στο Κυπριακό, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού.
 
Σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της ΠΑΣΙΚΙ, ο κ. Κυπριανού αναφέρθηκε στη «χθεσινή επίθεση», όπως τη χαρακτήρισε, του Προέδρου Αναστασιάδη ενάντια σε κάποιους που του ζητούν να κάνει απαράδεκτες υποχωρήσεις στο Κυπριακό, ενάντια σε κάποιους που με την κριτική που ασκούν, αθωώνουν την Τουρκία και δυσκολεύουν αφάνταστα τη δική μας πλευρά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ιρλανδός Πρόεδρος: Ανησυχία για Β.Συρία και τουρκικές κινήσεις στην ΑΟΖ

«Εμάς αυτά δεν μας αγγίζουν, δεν μας αφορούν γιατί δεν έχουν καμία σχέση με τις θέσεις τις οποίες διατυπώνουμε ως ΑΚΕΛ», είπε ο κ. Κυπριανού και απαντώντας στον Πρόεδρο Αναστασιάδη είπε πως μόλις την περασμένη βδομάδα τον προκάλεσε στο Εθνικό Συμβούλιο να πει πότε το ΑΚΕΛ του ζήτησε να κάνει υποχωρήσεις σε ζητήματα αρχών. «Η απάντηση του ήταν», είπε χρησιμοποιώντας την κυπριακή αργκό, «εγώ εν τζαι».
 
Πρόσθεσε πως τότε ο ίδιος είχε πει στον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι βγαίνει δημόσια με τους συνεργάτες του, λέγοντας διάφορα για να επηρεάσουν την κοινή γνώμη, και κατ’ ιδίαν αρνείται ότι υπαινίσσεται ότι το ΑΚΕΛ του ζητά να κάνει υποχωρήσεις.
 
Ο κ. Κυπριανού σημείωσε πως η Τουρκία θα δυσκολευτεί αν υποχρεωθεί να πάρει θέση στις σημαντικές πτυχές του Κυπριακού, εγγυήσεις και ασφάλεια, εδαφικό, περιουσιακό, αποτελεσματική συμμετοχή, θετικής ψήφου, και ο μόνος τρόπος είναι να το κάνει αυτό είναι μέσω της επανέναρξης των ουσιαστικών διαπραγματεύσεων. «Αυτό λέμε στον κ. Αναστασιάδη εδώ και 2,5 χρόνια», είπε.

Ακιντζί: Πως απαντά στις επικρίσεις για την ανάρτηση του

Σημειώνοντας πως την κύρια ευθύνη για το παρατεταμένο αδιέξοδο την έχει η Τουρκία, είπε πως και η δική μας πλευρά έχει τις δικές της ευθύνες. Προειδοποιούσαμε εδώ και 2,5 χρόνια ότι αν συνεχίσουμε έτσι, θα τεθεί επιτακτικά θέμα λύσης δύο κρατών που θα είναι καταστροφική επιλογή για την Κύπρο, η Τουρκία θα μας προκαλέσει στην ΑΟΖ, και όλα αυτά τα βλέπουμε να συμβαίνουν. Και τώρα που τα βλέπουμε να συμβαίνουν φταίμε εμείς γιατί προειδοποιούσαμε για όλα αυτά και όχι εκείνοι που με τις ενέργειες τους και τους χειρισμούς τους επέτρεψαν να υλοποιηθούν», είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στην κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΔΩ
 
Είπε πως είναι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με τους συνεργάτες του που αποενοχοποιούν την Τουρκία και της δίνουν τη δυνατότητα να μην υποχρεώνεται να τοποθετηθεί στις καυτές πτυχές του Κυπριακού, κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ