Πιάνουν δουλειά την Τετάρτη οι Γ. Διευθυντές Υπουργείων

Πιάνουν δουλειά την Τετάρτη οι Γ. Διευθυντές Υπουργείων

Φεύγουν το 2020 και οι Τζιωνής – Ασσιώτης, Γ. Εισαγγελέας και ο Σ. Κόκκινος ( Έφορος Εταιρειών)-Εγκαθιδρύεται πρεσβεία στα Σκόπια (Βόρεια Μακεδονία) - Τοποθετούνται σήμερα από το Υπουργικό Συμβούλιο

Του Στέλιου Ξιουρή

Στα κάστρα τους θα ανέβουν και επίσημα από σήμερα το μεσημέρι οι 5 Γενικοί Διευθυντές Υπουργείων, αφού το Υπουργικό Συμβούλιο στην πρωινή του συνεδρία θα  τοποθετήσει  τους διορισθέντες σε αντίστοιχα Υπουργεία. Οι πέντε ανώτεροι κρατικοί υπάλληλοι επιλέχθηκαν και διορίστηκαν την περασμένη βδομάδα από την Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας ( ΕΔΥ),  σε θέσεις Γ.Δ.   λόγω των κενωθεισών θέσεων από αφυπηρετήσεις συναδέλφων τους …

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Όπως σας ενημέρωσε με επανειλημμένα δημοσιεύματα η Newsbomb τόσο προ όσο και μετά τους διορισμούς, για το κομματικό παρασκήνιο και την κατανομή των θέσεων (4 Αναστασιαδικοί- 1 Νικόλα Παπαδόπουλου), εκτός απροόπτου οι 5 νέοι Γ. Δ θα καταλάβουν τα εξής πόστα:

  • Γιώργος Παντελή –Γ.Δ Υπ. Οικονομικών
  • Αντρέας Λουκά-  Γ.Δ Υπ. Γεωργίας
  • Θεοδόσης Τσιόλας- Γ.Δ Ευρωπαϊκών προγραμμάτων , συντονισμού και ανάπτυξης ( ΕΣΠΑ)
  • Μάριος Παναγίδης- Γ.Δ Υπ. Παιδείας
  • Θεοφάνης Τρύφωνος- Γ.Δ. Υφ. Τουρισμού.

 Η ιδιαιτερότητα στους εν λόγω διορισμούς, έγκειται στο ότι σε κάποια στιγμή της συνεδρίας του Υπ. Συμβουλίου, ο Γραμματέας του σώματος θα προσφωνεί περί του εαυτού του, αφού ο κ. Τσιόλας πέραν της θέσεως του που θα συνεχίσει να κατέχει θα έχει και πόστο Γ. Διευθυντή!

Φεύγουν το 2020 Τζιωνής – Ασσιώτης και ο Σ. Κόκκινος ( Έφορος Εταιρειών)

Προφανώς το γενικότερο λίφτινγκ στην δημόσια υπηρεσία και ιδιαίτερα στους ανώτατους δημοσιοϋπαλληλικούς θώκους δεν θα σταματήσει με τους διορισμούς των 5 Γ.Δ , αλλά θα έχει συνέχεια και αρχές του επόμενου χρόνου, αφού θα αφυπηρετήσουν άλλοι δυο που κατέχουν τα αν λόγω σημαντικά πόστα.

Συγκεκριμένα, τον ερχόμενο Μάρτιο θα εγκαταλείψουν την δημόσια υπηρεσία για να ακολουθήσουν τον δρόμο των απλών πολιτών , ο νυν Γ. Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών   ΤΑΣΟΣ ΤΖΙΩΝΗΣ(  ερχόμενο Μάρτιο) και ο ομόλογος του στο Υπ. Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης ΑΝΤΡΕΑΣ ΑΣΣΙΩΤΗΣ( ερχόμενο Φεβρουάριο). Σημειώνεται ότι το 2020 θα κενωθεί άλλη μια σημαντική θέση στην δημόσια υπηρεσία, του Εφόρου Εταιρειών ΣΠΥΡΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ, ενώ πάντα στο σημειωματάριο μας επισημαίνεται με κεφαλαία και η αφυπηρέτηση , τον ερχόμενο Φεβρουάριο- Μάρτιο και του Γενικού Εισαγγελέα ΚΩΣΤΑ ΚΛΗΡΙΔΗ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στην κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΔΩ

Οπόταν και  θα χρειαστεί να προβεί σε νέους διορισμούς η ΕΔΥ- πλην του Γ.Ε. που διορίζεται από τον Πρόεδρο του κράτους - και τα κόμματα να κάνουν τις δικές τους διεργασίες, αν και διαφαίνεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφάσισε στα ψηλά πόστα να διορίζει καθαρά γαλάζιους Αναστασιαδικούς

Πρεσβεία στα Σκόπια ( Β. Μακεδονία)

Σε μια άλλη εξέλιξη κατά την σημερινή συνεδρία του Υπ. Συμβουλίου θα εγκριθεί και ανακοινωθεί η εγκαθίδρυση πρεσβείας στην Βόρεια Μακεδονία, όπως είναι και το όνομα που προέκυψε μετά την συμφωνία των Πρεσπών,, των Τσίπρα- Ζάεφ, για τα Σκόπια.

Μάλιστα θα διοριστεί και Πρέσβης του οποίου η έδρα θα είναι στο γειτονικό Βελιγράδι (Σερβία).