Επίσκεψη εργασίας Σλοβένου ΥΠΕΞ στην Κύπρο

Επίσκεψη εργασίας Σλοβένου ΥΠΕΞ στην Κύπρο

Στις 17 και 18 Οκτωβρίου

Επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει στις 17 και 18 Οκτωβρίου ο Υπουργός Εξωτερικών της Σλοβενίας,  Miro Cerar, ο οποίος θα παρακαθίσει σε συνομιλίες με τον Κύπριο ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη, ενώ θα προσφωνήσει και επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου - Σλοβενίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κατοχή όπλων στην Κύπρο - Τι αλλάζει

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, κατά τις συνομιλίες των Υπουργών Εξωτερικών Κύπρου και Σλοβενίας θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, οι εξελίξεις στο Κυπριακό, οι τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, υπό το φως και των αποφάσεων των ΥΠΕΞ της ΕΕ περί στοχευμένων μέτρων κατά των παράνομων τουρκικών γεωτρήσεων στην ΑΟΖ της Κύπρου, που αναμένεται να υιοθετηθούν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ευρωπαϊκά θέματα, μεταξύ των οποίων το Brexit, και οι διμερείς σχέσεις Κύπρου-Σλοβενίας. Μετά το πέρας των συνομιλιών τους οι δυο ΥΠΕΞ θα προβούν σε δηλώσεις.

Εξάλλου την Παρασκευή ο κ. Cerar θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής, Δημήτρη Συλλούρη, και θα συμμετάσχει στο επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Σλοβενίας που διοργανώνει το ΚΕΒΕ σε συνεργασία με τη Σλοβενία.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Κατά την έναρξη του φόρουμ, που θα πραγματοποιηθεί στο ΚΕΒΕ, οι ΥΠΕΞ Κύπρου και Σλοβενίας θα απευθύνουν χαιρετισμούς.

Πηγή: ΚΥΠΕ