Υπουργός Άμυνας στο Νewsbomb: «Θα συνεργαστούμε και με άλλες δυνάμεις στην ΑΟΖ - Ηχηρό μήνυμα

Υπουργός Άμυνας στο Νewsbomb: «Θα συνεργαστούμε και με άλλες δυνάμεις στην ΑΟΖ - Ηχηρό μήνυμα

Ο Ερντογάν κάνει τα δικά του αλλά δεν παίζει μόνος του

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Η κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη σε βάθος χρόνου ίσως απασχολήσει τον ιστορικό του μέλλοντος. Η έλευση διεθνών κολοσσών για έρευνες υπό τη «σημαία» της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν άρεσε στην Τουρκία και στον Σουλτάνο Ερντογάν ο οποίος έστειλε τα πλοία του στην ΑΟΖ. «Μήλο της έριδος» αποτελεί το οικόπεδο «7» αυτή τη στιγμή.
 
 
Η Τουρκία έστειλε τις φρεγάτες της και το «Γιαβούζ» στο οικόπεδο που ανήκει στην Κυπριακή ΑΟΖ και δόθηκε για έρευνες στη γαλλική Total και την ιταλική ENI. Oι δυο κολοσσοί θα αναλάβουν δράση στο τέλος του χρόνου όμως εκεί θα βρίσκονται οι Τούρκοι ακόμα, βάσει Navtex που κυκλοφόρησε και ολοκληρώνεται τον Ιανουάριο.
 
Τα γεγονότα είναι γνωστά. Οι Γάλλοι έστειλαν φρεγάτες στην περιοχή, ενώ το ίδιο προτίθενται να κάνουν και οι Ιταλοί στο οικόπεδο «7» διασφαλίζοντας τα συμφέροντα των εταιρειών τους.
 
Γαλλικές φρεγάτες 780x405
 
Ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης μιλώντας στο «Νewsbomb» ήταν ξεκάθαρος: «Θα συνεχίσουμε τη συνεργασία και με άλλες δυνάμεις». Ο κ. Αγγελίδης τόνισε ότι «έχουμε κατά νου ότι δεν θα στρατικοποιήσουμε την περιοχή μας».
 
 
Τι σημαίνει η άσκηση με τη Γαλλία
 
Ο Υπουργός έστειλε το μήνυμά του και για την κοινή άσκηση με τη Γαλλία. Όπως είπε: «Με την κοινή άσκηση με τη Γαλλία (την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019) στο οικόπεδο «7» επιβεβαιώθηκε η εξαιρετική συνεργασία που έχουμε με τη Γαλλία σε διμερές επίπεδο αλλά εστάλη και ένα μήνυμα αποφασιστικότητας, αλληλεγγύης, αλλά και στήριξης για την ενάσκηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στην ΑΟΖ».
 
b ypam2
 Λεζ. Ο Υπουργός Άμυνας υπογράφει συνεργασία με τη Γαλλίδα ομόλογό του.
 
Όπως έγραψε χθες Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019 το «Νewsbomb» ο Υπουργός Άμυνας έχει αυτό το διήμερο επαφές με τον Αιγύπτιο ομόλογό του και αντιπροσωπεία του Αιγυπτιακού Υπουργείου και δεν αποκλείεται και η χώρα αυτή να συνδράμει στη «ναυμαχία» της ΑΟΖ.