Μπεντέρ: Τα Βαρώσια ανήκουν στο ΕΒΚΑΦ

Μπεντέρ: Τα Βαρώσια ανήκουν στο ΕΒΚΑΦ

«Όταν το Συμβούλιο Ασφαλείας λέει ότι τα Βαρώσια πρέπει να αποδοθούν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους, εμείς το αποδεχόμαστε»

Ο Γενικός Διευθυντής του ΕΒΚΑΦ, Ιμπραήμ Μπεντέρ, ανέφερε ότι υποστηρίζει τη δήλωση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τα Βαρώσια ότι «οι περιουσίες στην πόλη θα πρέπει να δοθούν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους» και επαναλαμβάνει ότι τα Βαρώσια ανήκουν στο ΕΒΚΑΦ.
 
Σε γραπτή του δήλωση, ο κ. Μπεντέρ αναφέρει ότι το ΕΒΚΑΦ υπάρχει τα τελευταία 500 χρόνια στην Κύπρο, όσο και το χρονικό διάστημα που η περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου ανήκει στο ΕΒΚΑΦ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Bρε αστοιχείωτε» - Βρίζει τον Ακιντζί προπονητής και προκαλεί αντιδράσεις

«Το ΕΒΚΑΦ υπήρχε πολύ πριν έρθουν οι Βρετανοί στο νησί, πολύ πριν ιδρυθούν τα Ηνωμένα Έθνη και πολύ πριν την εγκαθίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αυτά τα εδάφη ανήκουν στο ΕΒΚΑΦ», ανέφερε.
 
Πρόσθεσε ότι «όταν το Συμβούλιο Ασφαλείας λέει ότι τα Βαρώσια πρέπει να αποδοθούν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους, εμείς το αποδεχόμαστε».

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας
 
«Είναι μια εμάς μια μεγάλη απόφαση να δώσουν πίσω αυτά τα εδάφη στο ΕΒΚΑΦ, να ανοίξουν [τα Βαρώσια] υπό τον έλεγχο του ΕΒΚΑΦ και να αποδοθούν προς όφελος της κοινωνίας», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ