Τετραπλό «χτύπημα» της Τουρκίας με NAVTEX σε Κυπριακή ΑΟΖ και Αιγαίο (Χάρτης)

Τετραπλό «χτύπημα» της Τουρκίας με NAVTEX σε Κυπριακή ΑΟΖ και Αιγαίο (Χάρτης)

Δείτε όλες τις NAVTEX

Στην έκδοση τεσσάρων NAVTEX για ασκήσεις με βολές του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού κοντά σε Λήμνο, Καστελόριζο καθώς σε μεγάλη έκταση της κυπριακής ΑΟΖ, προχώρησε η Τουρκία.

Την αρχή έκανε ο υδρογραφικός σταθμός της Αττάλειας με NAVTEX που «δεσμεύει» θαλάσσια περιοχή εντός κυπριακής ΑΟΖ, για βολές του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού που θα διεξαχθούν από την Τετάρτη στις 19:00 έως την Πέμπτη στη 01:00.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Τουρκία «κλειδώνει» με NAVTEX περιοχή δυτικά της Κύπρου για άσκηση με πυρά

Ο ίδιος σταθμός εξέδωσε και δεύτερη NAVTEX αυτή τη φορά για ναυτικά γυμνάσια σε περιοχή εντός της κυπριακής ΑΟΖ που προγραμματίζεται να ξεκινήσουν στις 07:00 το πρωί του Σαββάτου μέχρι τις 15:00 την ίδια ημέρα.

Ο σταθμός της Αττάλειας δεν σταμάτησε εκεί όμως, καθώς με νέα NAVTEX δεσμεύει θαλάσσια περιοχή νότια του συμπλέγματος Μεγίστης, για ναυτική άσκηση που θα διεξαχθεί την Τετάρτη από τις 05:00 έως τις 09:00 την ίδια ημέρα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στην κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΔΩ

Εκτός όπως από τις τρεις NAVTEX για την ανατολική Μεσόγειο και την κυπριακή ΑΟΖ, η Τουρκία με τέταρτη NAVTEX δεσμεύει περιοχή στο βορειοανατολικό Αιγαίο και συγκεκριμένα ανάμεσα στη Λήμνο και τη Λέσβο.

Σύμφωνα με τη NAVTEX που εξέδωσε ο σταθμός της Σμύρνης το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό πρόκειται να εκτελέσει ασκήσεις με βολές, την Πέμπτη από τις 01:30 μέχρι τις 07:00.

Δείτε όλες τις NAVTEX εδώ.

Πηγή: sputniknews.gr