Α. Κυπριανού: Κοινός στόχος ΑΚΕΛ και ΚΚΕ η επανένωση της Κύπρου

Α. Κυπριανού: Κοινός στόχος ΑΚΕΛ και ΚΚΕ η επανένωση της Κύπρου

Τι είπε ο Α. Κυπριανού μετά τη συνάντηση με Δ. Κουτσούμπα

Κοινός στόχος ΑΚΕΛ και ΚΚΕ είναι η επανένωση της Κύπρου είπε ο ΓΓ του κόμματος Άντρος Κυπριανού μετά τη συνάντηση με τον ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στην κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΔΩ

Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις για τις εξελίξεις στην Κύπρο και στην Ελλάδα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. «Ευχαριστούμε το ΚΚΕ για τη σταθερή του στάση και τη στήριξη στον αγώνα για απελευθέρωση και επανένωση της Κύπρου. Στόχος μας η επανένωση με μία λύση που θα οδηγεί σε ενωμένο κράτος, με συνέχεια της Κυπριακής Δημοκρατίας, με μία κυριαρχία, διεθνή προσωπικότητα και ιθαγένεια», είπε ο Άντρος Κυπριανού μετά τη συνάντηση.

Παράλληλα, σημείωσε ότι το ΑΚΕΛ είναι ιδιαίτερα ανήσυχο καθώς η τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότητα έχει αναβαθμιστεί ακόμα περισσότερο και υπογράμμισε ότι η αντιμετώπισή της χρειάζεται συγκεκριμένη στρατηγική από τη δική μας πλευρά.

«Εκφράζουμε, επίσης, την κοινή μας ανησυχία για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή μετά και την τουρκική εισβολή στη Συρία. Χρειάζεται να σταθούμε απέναντι σε μεθοδεύσεις που στόχο έχουν να πλήξουν τα συμφέροντα των λαών σε όλη την περιοχή. Κοινή μας πεποίθηση ότι χρειάζεται αγώνας για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων, να υπάρχουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και να αγωνιστούμε για την ειρήνη σε όλη την περιοχή», σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας εξέφρασε την αλληλεγγύη του κόμματος προς τον κυπριακό λαό και την ελπίδα για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού στην κατεύθυνση μιας ενωμένης Κύπρου με μία κυριαρχία, μία κρατική οντότητα, μία ιθαγένεια, χωρίς ξένες βάσεις και προστάτες.

Πηγή: ΚΥΠΕ