Αβέρωφ: Οι Κύπριοι γεωργοί χρειάζονται οικονομική στήριξη και επιμόρφωση

Αβέρωφ: Οι Κύπριοι γεωργοί χρειάζονται οικονομική στήριξη και επιμόρφωση

Τι δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ

Οι Κύπριοι γεωργοί χρειάζονται οικονομική στήριξη και επιμόρφωση, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, προσθέτοντας πως για να πουληθούν σε καλύτερες τιμές τα κυπριακά προϊόντα χρειάζεται το σωστό branding.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στην κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΔΩ
 
Σε δηλώσεις ύστερα από επίσκεψη στον ελαιώνα του ελαιοτριβείου "Ο Βασιλιάς της Ελιάς", όπου παρακολούθησε με τον Κυριάκο Καϊλά, Πρόεδρο του Παναγροτικού, την αυτοματοποιημένη συγκομιδή ελιών με ειδικό μηχάνημα το οποίο και οδήγησε, ο κ. Νεοφύτου ανέφερε ότι «οι γεωργοί μας για να αυξήσουν το εισόδημα τους πρέπει σε όλα τα στάδια μέσα από τον εκσυγχρονισμό να χρησιμοποιούν και τα αυτοματοποιημένα συστήματα».
 
Πρόσθεσε ότι «σήμερα με το combine των ελιών βλέπουμε πόσο γρήγορα και εύκολα γίνεται η συγκομιδή τους», σημειώνοντας ταυτόχρονα πως «οι γεωργοί μας χρειάζονται οικονομική στήριξη αλλά και επιμόρφωση».
 
Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ αναφέρθηκε στις δηλώσεις του και σε «όλα όσα έχουν να κάνουν με την Κύπρο, είτε είναι τουρισμός, είτε γεωργικά προϊόντα ή οποιοδήποτε άλλο προϊόν ή υπηρεσία παράγεται στο νησί» και είπε πως χρειάζεται το σωστό branding.
 
Ανέφερε ακόμα ότι «το ελαιόλαδο που πουλιέται τρία ευρώ το λίτρο και ο γεωργός δεν τα βγάζει πέρα, μπορούμε με το σωστό branding να πουληθεί και 20 και 30 και 40 ευρώ. Υπάρχει ελαιόλαδο στην αγορά που πουλιέται μέχρι και 80 ευρώ το λίτρο» είπε, και σημείωσε πως «το κυπριακό ελαιόλαδο έχει αρωματικά που δεν τα έχει κανένα ελαιόλαδο, ούτε οι Ιταλοί. Αγοράζουν κυπριακό λάδι για να μπορούν να βάζουν στις συσκευασίες τους τα αρώματα του κυπριακού λαδιού», επεσήμανε.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας
 
Από την πλευρά του ο Αγαθοκλής Αγαθοκλέους, εκ των ιδιοκτητών του ελαιοτριβείου «Ο Βασιλιάς της Ελιάς», ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ για την επίσκεψη του στον ελαιώνα όπου είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει το μάζεμα των ελιών με το ειδικό μηχάνημα.
 
Πρόσθεσε ότι «εμείς πιστέψαμε πρώτοι στην ποιότητα του ελαιολάδου στην Κύπρο γιατί η Κύπρος έχει ψηλά αρώματα πολύ περισσότερα από άλλες χώρες. Έτσι επενδύσαμε και κάναμε καλλιέργειες που μπορούν να μαζεύονται με το αυτόματο μηχάνημα», είπε, και σημείωσε ότι «πιστεύουμε πως η ποιότητα του κυπριακού ελαιόλαδου πρέπει να αναδειχθεί και στο παγκόσμιο όπως επιδιώκουμε χρησιμοποιώντας σύγχρονα μηχανήματα για να έχουμε χαμηλές οξύτητες και πλούσια αρώματα».

Πηγή: ΚΥΠΕ