To δώρο Νικόλα… προς Κάρογιαν μέσω Αναστασιάδη - Ουδείς ΔΗΠΑτζής στο νέο Υπουργικό

To δώρο Νικόλα… προς Κάρογιαν μέσω Αναστασιάδη - Ουδείς ΔΗΠΑτζής στο νέο Υπουργικό

Παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και με βουλευτές του ΔΗΚΟ στο Προεδρικό πέραν του Προέδρου τους

Του Στέλιου Ξιουρή

Στην πολεμική στρατηγική όπως και στην αντίστοιχη πολιτική- που δεν διαφέρουν στα μέσα που χρησιμοποιούν για να επιβληθούν- ο αντιπερισπασμός παίζει σημαντικό ρόλο. Έτσι και οι επιτελείς Νικόλα Παπαδόπουλου κατέστρωσαν σχέδιο …δολιοφθοράς της Δημοκρατικής παράταξης (ΔΗΠΑ) ή όπως ονομάστηκε παλαιότερα, από την newsbomb… του αντιΔΗΚΟ .

Στόχος είναι να μην αποκτήσει δυναμική η ΔΗΠΑ  και να ελκύσει τα φώτα της δημοσιότητας με τις εξαγγελίες . Καθότι οι ΕλληνοΚύπριοι επιρρεπείς στην εξουσία και τα παρεπόμενα της, θα δελεαστούν από τις υποσχέσεις και δεσμεύσεις του ΜΑΡΙΟΥ ΚΑΡΟΓΙΑΝ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στην κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΔΩ

Έτσι, το πλάνο του Προέδρου του ΔΗΚΟ και των επιτελών του προνοούσε όπως φύγουν από την πρώτη γραμμή όλα τα πυροβόλα του επιτελείου της ΔΗΠΑ και κυρίως να μην συμμετέχουν στο νέο υπό κατασκευή υπουργικό σχήμα ,Υπουργοί …ΔΗΠΑτζήδες.

Αυτά εν ολίγοις, συζήτησε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την περασμένη Δευτέρα,  με τον ΝΙΚΟΛΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ να είναι ο πρώτος εκ των πολιτικών αρχηγών που πέρασε το κατώφλι του Προεδρικού μεγάρου, στον κύκλο επαφών που εγκαινίασε ο  ανώτατος άρχοντας του τόπου που στοχεύει στην εξεύρεση συναινετικών λύσεων για να προωθηθούν σημαντικές – καίριες μεταρρυθμίσεις στο Κοινοβούλιο, όπως  για τοπική αυτοδιοίκηση- αναδιαμόρφωση δημόσιας υπηρεσίας.

Η διαβολική σύμπτωση όμως έγκειται στην ημερομηνία που έγινε η συνάντηση, αφού την ίδια μέρα, ήταν τα γενέθλια της ΔΗΠΑ η οποία έκλεινε ένα χρόνο ζωής και ο Πρόεδρος της Μάριος Κάρογιαν εξέφρασε αισιοδοξία για την μακροβιότητα του πολιτικού σχήματος που ίδρυσε , μαζί με άλλους αποστασιοποιηθέντες ΔΗΚΟικούς και όχι μόνο… .

Έτσι και ο κ. Παπαδόπουλος ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως στο επόμενο υπουργικό σχήμα να μην συμμετέχει ουδείς ΔΗΠΑτζής.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Παράλληλα θα μπορούσε να εισηγηθεί ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, κάποιο εκ του πολιτικού περίγυρου του, προς υπουργοποίηση.

Οι πληροφορίες μας από κατοικοεδρεύοντες στο Προεδρικό Μέγαρο αναφέρουν ότι, αν και δεν ήταν αρνητικός ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εντούτοις παρουσιάστηκε προβληματισμένος, αφού το ΒΕΤΟ του Νικόλα στην παραμονή  στο Υπουργείο Εμπορίου , Ενέργειας ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΚΚΟΤΡΥΠΗ θεωρείται ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ για το ΔΗΚΟ. Επίσης οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι στο Προεδρικό Μέγαρο μετέβησαν την περασμένη βδομάδα και άλλοι βουλευτές του ΔΗΚΟ, που εξέφρασαν πανομοιότυπη θέση με τον Πρόεδρο τους  και μάλιστα επισήμαναν προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι μπορεί ο επόμενος ανασχηματισμός να αποτελέσει την ΛΥΔΙΑ ΛΙΘΟ στην μετέπειτα συνεργασία τόσο σε Κοινοβουλευτικό επίπεδο όσο και για τις επόμενες Προεδρικές εκλογές…

Στην προκειμένη πάντως ισχύει η ρήση, αλλά παραφρασμένη «φοβού τους ΔΗΚΟικούς και δώρα φέροντες…» αφιερωμένη στην ΔΗΠΑ και τον Μάριο Κάρογιαν…

Οι Δαναοί ας μείνουν ήσυχοι στην ιστορία για τα δικά τους δώρα…