Επιστολή Α. Κυπριανού προς Πρόεδρο Αναστασιάδη για τα αιτήματα των Μαχητών της Αντίστασης

Επιστολή Α. Κυπριανού προς Πρόεδρο Αναστασιάδη για τα αιτήματα των Μαχητών της Αντίστασης

Τι αναφέρεται σε ανακοίνωση

Επιστολή με την οποία ζητά να ικανοποιηθούν αιτήματα των Μαχητών της Αντίστασης, απέστειλε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Διαβάστε εδώ όλες τις ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ειδήσεις

Σε ανακοίνωσή του, το ΑΚΕΛ παραθέτει το κύριο μέρος της επιστολής, στην οποία γίνεται λόγος στα «έντονα» παράπονα, που εκφράστηκαν από την Επιτροπή Καταρτισμού και Τήρησης Μητρώου Μαχητών της Αντίστασης, για τη μη τήρηση της νομοθεσίας, που προνοεί σειρά από εκδηλώσεις και ενέργειες τιμής για όσους αντιστάθηκαν κατά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, τέθηκε το θέμα της μη αποστολής της σχετικής εγκυκλίου προς τους μαθητές από τον Υπ. Παιδείας την 7η Δεκεμβρίου σε όλα τα σχολεία, της έλλειψης χώρου στέγασης Μουσείου της Αντίστασης και της μη παραχώρησης κυβερνητικής κατοικίας για το σκοπό αυτό.

Επίσης, σημειώνεται ότι εκφράστηκε έντονα παράπονο για τη μη τήρηση της πρόνοιας της νομοθεσίας για τη διοργάνωση ειδικής εκδήλωσης στις 15 Ιουλίου και γενικά παράπονα για τη μη απόδοση τιμών σε μαχητές της αντίστασης από την Πολιτεία.

 Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Στην επιστολή ο ΓΓ του ΑΚΕΛ καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όπως δώσει οδηγίες στα αρμόδια Υπουργεία και Υπηρεσίες να τηρούνται οι πρόνοιες της σχετικής νομοθεσίας και να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των Μαχητών της Αντίστασης, έτσι ώστε να τιμηθούν όσοι αγωνίστηκαν για τη Δημοκρατία και την Ελευθερία και να συντηρηθεί η ιστορική μνήμη.

Πηγή: ΚΥΠΕ