Έγγραφο προς το Συμβούλιο Ασφαλείας έστειλε ο ΠτΔ

Έγγραφο προς το Συμβούλιο Ασφαλείας έστειλε ο ΠτΔ

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας απέστειλε έγγραφο προς το Συμβούλιο Ασφαλείας στο οποίο αναφέρει λεπτομερώς όλες τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πρόδρομος Προδρόμου, προσθέτοντας ότι το έγγραφο αυτό δόθηκε σήμερα και στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας για ενημέρωση του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στην κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΔΩ

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στην Αθήνα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στη συνάντηση υπήρξε αλληλοενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και για άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, και διεξοδική συζήτηση για την επικείμενη συνάντηση με τον ΓΓ στις 25 Νοεμβρίου, στο Βερολίνο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό λεπτομερώς για το έγγραφο, το οποίο έχει ετοιμάσει ανταποκρινόμενος σε αίτημα του Συμβουλίου Ασφαλείας, ούτως ώστε οι δύο ηγέτες, οι δύο πλευρές να καταθέσουν υπόμνημα με όλες τις ενέργειες που έγιναν στο προηγούμενο διάστημα, έγγραφο που επιδόθηκε στον Πρωθυπουργό και στο οποίο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρει λεπτομερώς όλες τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, όλες τις προτάσεις που έκανε εποικοδομητικά, αλλά και τα όσα η ελληνοκυπριακή πλευρά εισηγήθηκε για την οικοδόμηση κλίματος εμπιστοσύνης.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Στο έγγραφο αυτό, που κατατέθηκε ήδη στο Συμβούλιο Ασφαλείας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζει σαφέστατα την ετοιμότητα του να συνεργαστεί με τον ΓΓ και με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη στις 25 Νοεμβρίου, ώστε να γίνει το αποφασιστικό βήμα για την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων.

Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός εξέφρασε υποστήριξη στην προσπάθεια του ΓΓ για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, καθώς και την ετοιμότητα της Ελλάδας να συμβάλει».