Αβέρωφ: Θα υπάρξουν συνέπειες στην οικονομία με τα μηνύματα που στέλνονται

Αβέρωφ: Θα υπάρξουν συνέπειες στην οικονομία με τα μηνύματα που στέλνονται

Απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα των πολιτογραφήσεων

Με το να υπάρχουν από το εξωτερικό κατηγορίες για τον τόπο μας, και την ίδια ώρα να στέλνουμε παρόμοια μηνύματα και από την Κύπρο η ζημιά γίνεται ακόμα περισσότερη, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα των πολιτογραφήσεων και τα όσα λέγονται γύρω από αυτό.

Ο κ. Νεοφύτου είπε πως θεωρεί πως «έστω και άθελά μας αδικούμε τον τόπο μας, αδικούμε τον πρώτο τη τάξει της κυπριακής πολιτείας και θα έχουμε δυστυχώς με αυτά τα μηνύματα που στέλνονται και από την Κύπρο συνέπειες στην κυπριακή οικονομία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Α. Κυπριανού: Σημαντικό να προωθηθεί η μεταρρύθμιση στην δικαιοσύνη

«Μπορούμε να κάνουμε το σύστημα των κινήτρων ακόμα πιο διαφανές και πιο αποτελεσματικό. Ας συμβάλουμε όλοι προς τη θετική κατεύθυνση», ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Europa Donna Κύπρου, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία του κόμματος, στην οποία συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, η επόμενη Επίτροπος Υγείας της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου και ο Ευρωβουλευτής Λουκάς Φουρλάς.
 
«Έγιναν λάθη. Ουδείς αλάνθαστος. Υπήρξαν κενά στις διαδικασίες; Βεβαίως. Ο μόνος που δεν κάνει λάθη είναι αυτός που δεν κάνει τίποτα», σημείωσε ο κ. Νεοφύτου, για να προσθέσει πως μέχρι σήμερα η κυβέρνηση διόρθωσε πολλές από αυτές τις αδυναμίες.
 
Επεσήμανε πως μια χώρα που το 2013 βρισκόταν πριν τη χρεωκοπία, σήμερα βρίσκεται με τους πιο ψηλούς ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης ανάμεσα στο σύνολο των ευρωπαϊκών οικονομιών, η οικονομία της έχει αναστηλωθεί , και υπάρχει καταπληκτική μείωση της ανεργίας από το 18% στο 7% και πως αυτό «το πετύχαμε και λόγω της θυσίας των πολιτών, των σωστών πολιτικών, της κυβέρνησης, της υπεύθυνης στάσης της Βουλής, αλλά πολύ περισσότερο εξαιτίας και των κινήτρων που δόθηκαν από την κυβέρνηση με τη στήριξη του συνόλου του πολιτικού κόσμου της Κύπρου».
 
Πρόσθεσε πως οικονομίες όπως είναι η Κύπρος δεν μπορούν να παραμείνουν ανταγωνιστικές εάν δεν έχουν την προσέγγιση του να δίδουν κίνητρα στους διάφορους τομείς, και αναφέρθηκε ειδικότερα στη ναυτιλία, στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, τον τουρισμό και στον κατασκευαστικό τομέα.
 
Ο κ. Νεοφύτου είπε πως η Κύπρος "μπήκε ξανά στο στόχαστρο την περίοδο του 2011 και του 2012, όταν ξένα πρακτορεία, ξένα κέντρα είχαν βάλει στα ραντάρ τους τον χρηματοπιστωτικό τομέα. Και είδαμε την κατάληξη", ανέφερε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στην κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΔΩ
 
Είπε πως καταφέραμε με πολλές θυσίες να είμαστε στη σωστή πορεία, αν και δεν επουλώθηκαν πλήρως και δύσκολα θα επουλωθούν πλήρως οι πληγές για να φθάσουμε στο σημείο που θα θέλαμε.

Σημείωσε ακόμη πως δεν θεωρεί ότι υπάρχει πολιτικό κόμμα που να είναι ενάντια σε οποιαδήποτε κίνητρα δόθηκαν για την οικονομία ούτε και ότι υπάρχει πολιτικό κόμμα που θα βγει δημόσια ή σε οποιαδήποτε σύσκεψη και να πει ότι αυτός ο τόπος πρέπει να αποσύρει τα οποιαδήποτε κίνητρα δόθηκαν που ως αποτέλεσμα είχαν την ανόρθωση της κυπριακής οικονομίας.
 
«Ας μπούμε σε ένα πολιτισμένο διάλογο για να δούμε και τη φήμη της χώρας μας και το καλό της οικονομίας γιατί αυτό επιβάλλεται να πράξουμε ως υποχρέωση και καθήκον μας προς τον τόπο και την οικονομία», επεσήμανε
 
Επίσκεψη στην Europa Donna Κύπρου
-------------------------
Αναφερόμενος στην Europa Donna Κύπρου, ο κ. Νεοφύτου συνεχάρη τη Στέλλα Κυριακίδου η οποία πρωτοστάτησε στην ίδρυση αυτής της οργάνωσης. «Χαίρομαι γιατί στενοί μου συνεργάτες όπως η Στέλλα Κυριακίδου και ο Λουκάς Φουρλάς έδωσαν το είναι τους μαζί με τους συνεργάτες τους στην προσπάθεια να σταλούν τα σωστά μηνύματα αλλά και στην προσπάθεια της καταπολέμησης του καρκίνου», επεσήμανε.
 
Είπε ακόμη πως χαίρεται γιατί τα δυο αυτά πρόσωπα σήμερα πρωταγωνιστούν στα θέματα αυτά και στο επίπεδο ολόκληρης της Ευρώπης. Σημείωσε πως ο καρκίνος δεν είναι ανίκητος «φτάνει και να το θέλουμε αλλά και να στηρίξουμε τα προγράμματα», ενώ διαβεβαίωσε τον Εκτελεστικό Διευθυντή και το προσωπικό της Europa Donna Κύπρου πως «είμαστε δίπλα σας γιατί είστε δίπλα στους ανθρώπους, γιατί συμπληρώνετε την πολιτεία μέχρις ότου όλα αυτά που γίνονται από ιδιωτικές πρωτοβουλίες, από μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, θα φθάσει η ώρα που θα μπορεί η πολιτεία να εκπληρώνει τα οφειλόμενα προς τους πολίτες».
 
Από την πλευρά του, ο  Εκτελεστικός Διευθυντής της Europa Donna Κύπρου, Αδάμος Ασπρής, είπε, στις δηλώσεις του, πως κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους δόθηκε η ευκαιρία να εξηγήσουν τα προγράμματα και τις υπηρεσίες που προσφέρει ο σύνδεσμος προς τα άτομα με καρκίνο του μαστού όπως επίσης και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν προκειμένου να υπάρξει όσο το δυνατόν καλύτερη ανακουφιστική φροντίδα προς αυτά τα άτομα.
 
«Πρωτοβουλίες τις οποίες πάντα αναλαμβάνουμε σε συνεργασία και με άλλους φορείς και υπηρεσίες όπως είναι το κράτος αλλά και με τη βοήθεια των χορηγών μας», επεσήμανε.
 
Ο κ. Ασπρής αναφέρθηκε στα προγράμματα και τις υπηρεσίες που απευθύνονται σε ασθενείς με καρκίνο του μαστού, που κατά τη φετινή χρονιά επεκτάθηκαν και στις ασθενείς με καρκίνο των ωοθηκών.
 
Είπε πως η Στέλλα Κυριακίδου ήταν το βασικό στέλεχος που οραματίστηκε και συνέβαλε στη δημιουργία αυτού του συνδέσμου και πως «αναγνωρίζουμε και τη συνεισφορά και τη βοήθεια που δίνει πάντα στους καρκινοπαθείς ο φίλος Λουκάς Φουρλάς».
 
Ευχαρίστησε επίσης τον κ. Νεοφύτου και τον ΔΗΣΥ για το συνεχές τους ενδιαφέρον να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια.

Πηγή: ΚΥΠΕ