Δημήτρης Συλλούρης: Μετεβένει στην Κίνα για επίσκεψη Προέδρου και αντιπροσωπείας Βουλής

Δημήτρης Συλλούρης: Μετεβένει στην Κίνα για επίσκεψη Προέδρου και αντιπροσωπείας Βουλής

Η επίσκεψη περιλαμβάνει πρόγραμμα επαφών και άλλων δραστηριοτήτων

Στην Κίνα μεταβαίνει στις 3 Νοεμβρίου ο Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, επικεφαλής αντιπροσωπείας, που θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εκεί, κατόπιν πρόσκλησης του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου της χώρας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στην κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΔΩ

Η επίσκεψη περιλαμβάνει πρόγραμμα επαφών και άλλων δραστηριοτήτων στο Πεκίνο, τη Σαγκάη, τη Σεντζέν και την Γκουαγκτζού. Την αντιπροσωπεία αποτελούν οι βουλευτές, Νίκος Τορναρίτης, Γιώργιος Τ. Γεωργίου, Χριστάκης Τζιοβάνης, Γεώργιος Προκοπίου, Ηλίας Μυριάνθους και Μιχάλης Γιωργάλλας.

Στην αποστολή συμμετέχει επίσης ο Νικόλας Θεοχαρίδης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων (CIPA). Στις πόλεις Σεντζέν και Γκουαγκτζού, τον Πρόεδρο της Βουλής και την αντιπροσωπεία συνοδεύει ομάδα Κυπρίων επιχειρηματιών.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης αρχίζει στις 4 Νοεμβρίου, με συμμετοχή του Προέδρου της Βουλής στο επίσημο δείπνο που θα παραθέσει ο Πρόεδρος της Κίνας, Xi Jinping, με την ευκαιρία των εγκαινίων 2ης Διεθνούς Έκθεσης Εισαγωγικού Εμπορίου της Σαγκάης. Ο Πρόεδρος της Βουλής και μέλη της κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας θα παραστούν στα εγκαίνια της έκθεσης και θα επισκεφθούν κυπριακό περίπτερο, ενώ ο κ. Συλλούρης θα είναι ομιλητής σε εργαστήριο, με θέμα «Τεχνητή Νοημοσύνη και Καινοτομία-Ιδέες, Τεχνολογία-Αγορές».

Το εργαστήριο εντάσσεται στα πλαίσια του 2ου Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ Δεύτερου Χονγκσιάο, που διεξάγεται παράλληλα με την έκθεση. Ο Πρόεδρος και η αντιπροσωπεία της Βουλής θα έχουν επίσης συνάντηση με την ηγεσία του τοπικού Λαϊκού Κογκρέσου της Σαγκάης.

Κατά την παραμονή του στο Πεκίνο, ο κ. Συλλούρης και η αντιπροσωπεία θα έχουν χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου Li Zhanshu και την Ομάδα Φιλίας Κίνας-Κύπρου στο Κογκρέσο, με τον Πρόεδρο της Λαϊκής Πολιτικής Συμβουλευτικής Διάσκεψης της Κίνας (CPPCC), Wang Yang, και τον Πρόεδρο του Κινεζικού Ινστιτούτου Εξωτερικών Υποθέσεων (CPIFA), Wang Chao.

Στις πόλεις Σεντζέν και Γκουαγκτζού, η αντιπροσωπεία θα έχει συναντήσεις με τους αντίστοιχους Προέδρους των επαρχιακών Λαϊκών Κογκρέσων. Θα παραστεί, εξάλλου, σε επιχειρηματικό φόρουμ, που συνδιοργανώνουν ο CIPA και το Συμβούλιο για την Προώθηση Επενδύσεων και του Διεθνούς Εμπορίου της Κίνας (CCPIT), στην Γκουαγκτζού, το οποίο θα προσφωνήσει ο Πρόεδρος της Βουλής.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Η αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί, τέλος, επιχειρήσεις και εγκαταστάσεις τεχνολογικής καινοτομίας στη Σαγκάη και στην Γκουαγκτζού, όπως και χώρους ιστορικού, πολιτιστικού και εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος, σε όλους τους επί μέρους προορισμούς της. 

Η αποστολή επιστρέφει στην Κύπρο το πρωί της Τετάρτης, 13 Νοεμβρίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ