Τσιόλας: Ισχυρή η δέσμευση της ε/κ πλευράς για επανέναρξη διαπραγματεύσεων

Τσιόλας: Ισχυρή η δέσμευση της ε/κ πλευράς για επανέναρξη διαπραγματεύσεων

Τι ανέφερε ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου Θεοδόσης Τσιόλας

Η ελληνοκυπριακή πλευρά επαναλαμβάνει την ισχυρή της δέσμευση για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και ουσιαστική εμπλοκή σε ένα εποικοδομητικό διάλογο εντός του πλαισίου που έθεσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, ανέφερε ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου Θεοδόσης Τσιόλας.

Διαβάστε επίσης: Την ίδια ημέρα με την τριμερή η ενημέρωση του ΣΑ για την έκθεση καλών υπηρεσιών του ΓΓ

Μιλώντας στη Συνεστίαση για τα 80χρονα του Δήμου Λευκονοίκου, ο κ. Τσιόλας είπε ότι έχουν περάσει 45 χρόνια από την τουρκική εισβολή του 1974 και εξακολουθούμε ακόμα να βιώνουμε τις τραγικές και καταστροφικές συνέπειες του πολέμου και της κατοχής. Ωστόσο, ο αδιάκοπος αγώνας για την επικράτηση των δικαίων μας, συνεχίζεται ακατάπαυστα, πρόσθεσε.

Συνέχισε, λέγοντας ότι οι προσπάθειες τόσων χρόνων προσέκρουσαν στην αρνητική και αδιάλλακτη στάση της άλλης πλευράς «ιδιαίτερα της Τουρκίας, που συμπεριφέρεται, παραγνωρίζοντας το διεθνές δίκαιο και τις αντιδράσεις που προκαλούν οι απαράδεκτες και παράνομες ενέργειές της».

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Βασικός στόχος της Κυβέρνησης ήταν και παραμένει να οδηγηθούμε σε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση, που θα μας απελευθερώνει από τον κατοχικό στρατό και θα επανενώνει την πατρίδα μας, απαλλάσσοντας την από το αναχρονιστικό σύστημα των εγγυήσεων, ανέφερε.

Είπε εξάλλου ότι η Κύπρος, ως κράτος μέλος της ΕΕ, παραμένει απόλυτα προσηλωμένη στις αρχές και στις αξίες, που διέπουν το ευρωπαϊκό κεκτημένο, αλλά και στη βάση των αποφάσεων και των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών. «Επιδιώκουμε μια λειτουργική λύση, που να είναι αποδεκτή από τον λαό να διασφαλίζει, πρωτίστως, την ειρήνη, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη δημοκρατία και την ευρωπαϊκή ταυτότητα του κράτους μας» είπε ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στην κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΔΩ

Έκανε, τέλος, λόγο για δικαίωση, κάτι που, όπως είπε, σημαίνει λύση του κυπριακού προβλήματος, άρση των τετελεσμένων της κατοχής, αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας και επιστροφή στις πατρογονικές εστίες.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των διήμερων εκδηλώσεων για τους εορτασμούς των 80 χρόνων δημιουργίας και κοινωνικής προσφοράς του ιστορικού Δήμου Λευκονοίκου, υπό το σύνθημα «Ημέρες Μνήμης Λευκονοίκου».

Πηγή: ΚΥΠΕ