ΕΔΕΚ: Να ανακληθούν και διαβατήρια της Κ.Δ. σε εκπροσώπους του κατοχικού καθεστώτος

ΕΔΕΚ: Να ανακληθούν και διαβατήρια της Κ.Δ. σε εκπροσώπους του κατοχικού καθεστώτος

Η ΕΔΕΚ καλεί την κυβέρνηση να διερευνήσει με διαφάνεια το θέμα των «Διαβατηρίων»

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΔΕΚ, όσον αφορά τα διαβατήρια. Στην ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων η ΕΔΕΚ καλεί την κυβέρνηση να διερευνήσει με διαφάνεια το θέμα των «Διαβατηρίων» και Να ανακληθούν και διαβατήρια της Κ.Δ. σε εκπροσώπους του κατοχικού καθεστώτος.

Διαβάστε επίσης: ΠτΔ σε ΑΚΕΛ: Επιτέλους ας συναισθανθεί ότι εκφράζει και τους Ελληνοκύπριους

Αυτούσια ανακοίνωση

Με αφορμή τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την διαδικασία παραχώρησης διαβατηρίων της Κ.Δ. η ΕΔΕΚ τονίζει πως η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει μέσα από δομημένες και διαφανείς διαδικασίες στην διερεύνηση του θέματος για εντοπισμό όλων εκείνων των περιπτώσεων που δεν δικαιολογείτο η παραχώρηση αυτών των προνομίων και να προχωρήσει άμεσα στην ανάκληση τους με βασικό στόχο την διασφάλιση της αξιοπιστίας του κράτους και την προστασία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Την ίδια στιγμή ταυτόχρονα και παράλληλα η ίδια διαδικασία θα πρέπει να ακολουθηθεί για ανάκληση διαβατήριών και Ευρωπαϊκών ταυτοτήτων της Κ.Δ και σε εκπροσώπους του κατοχικού καθεστώτος και σε άλλους φερόμενους «αξιωματούχους» του ,οι οποίοι για χάριν της Κ.Δ απολαμβάνουν ευρωπαϊκών δικαιωμάτων και προνομίων αλλά την ίδια στιγμή συστηματικά εργάζονται εναντίον της Κ.Δ. και εναντίον των συμφερόντων του Κυπριακού λαού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στην κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΔΩ

Η πρόταση αυτή περιλαμβάνεται σε μία σειρά προτάσεων τις οποίες προ πολλού η ΕΔΕΚ κατέθεσε στην κυβέρνηση.