Συνάντηση Αναστασιάδη - Περδίκη - Τι συζήτησαν

Συνάντηση Αναστασιάδη - Περδίκη - Τι συζήτησαν

Τι δήλωσε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης

Τα νομοσχέδια που η Κυβέρνηση θα προωθήσει στη Βουλή καθώς και το Κυπριακό, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης στη συνάντηση που είχαν σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με τον Πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών Γιώργο Περδίκη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στην κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΔΩ
 
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Περδίκης είπε πως κατά τη συνάντηση ο Πρόεδρος Αναστασιάδης του παρουσίασε ένα κατάλογο από νομοσχέδια που θέλει τη στήριξη στη Βουλή από το Κίνημα Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών, ενώ συζήτησαν και το Κυπριακό και τις δυσκολίες που υπάρχουν για τη συνάντηση των δύο ηγετών με τον ΓΓ των ΗΕ καθώς και τις πιο μεγάλες δυσκολίες για τη πραγματοποίηση της άτυπης πενταμερούς.
 
Ο κ. Περδίκης δήλωσε πως αυτό που ανέφερε ο ίδιος στον Πρόεδρο σε σχέση με το Κυπριακό είναι να εξασφαλίσει πως δεν θα ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις καθώς πραγματοποιούνται γεωτρήσεις από πλευράς Τουρκίας και παραβιάσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, και πως θα πρέπει επίσης να τερματιστούν οι σχεδιασμοί του ψευδοκράτους στην Αμμόχωστο. «Ήταν μια συμφωνία μας σε αυτό το σημείο, αντιλαμβάνομαι ότι πολύ σύντομα θα συγκληθεί Εθνικό Συμβούλιο, πολύ πιο σύντομα από τις 25 Νοεμβρίου, για να ενημερώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και για το έγγραφο που κατέθεσε στον κ. Γκουτέρες», είπε.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας
 
Σε σχέση με την εσωτερική διακυβέρνηση, ο κ. Περδίκης ανέφερε πως συζήτησαν εκτενώς το θέμα με τις πολιτογραφήσεις, προσθέτοντας πως ο ίδιος είπε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι θα πρέπει να προχωρήσει με ακύρωση των πολιτογραφήσεων που είναι ξεκάθαρο ότι δόθηκαν με μια διαδικασία που έπασχε από την αρχή και να μην περιμένει τη ολοκλήρωση του ελέγχου από τους ανεξάρτητους οίκους.
 
Παράλληλα, επέδωσε, όπως δήλωσε, στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ένα κατάλογο από εισηγήσεις του Κινήματος με πραγματικές, όπως τις χαρακτήρισε αλλαγές. Ανέφερε πως αυτά στα οποία αναμένει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στήριξη στη Βουλή, είναι θετικές μεταρρυθμίσεις που με την εφαρμογή τους εξωραΐζουν ολόκληρο το σύστημα. «Εμείς αυτό που ζητούμε είναι πραγματική αλλαγή που να ταυτίζεται με τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίες και που θα φέρουν την Κύπρο στην πρωτοπορία των προσπαθειών για την κλιματική αλλαγή και για τη διασφάλιση της ποιότητας ζωής των πολιτών», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ