Χάσικος για το διαβατήριο στον καταζητούμενο: «Τερατώδες ψέμα»

Χάσικος για το διαβατήριο στον καταζητούμενο:  «Τερατώδες ψέμα»

Σκληρή τοποθέτηση

Παρέμβαση αναφορικά με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας από την εφημερίδα πολίτης ότι ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’ φέρεται να μεσολάβησε προς την κυβέρνηση για ταχεία πολιτογράφηση του Μαλαισιανού Jho Taek Low που καταζητείται διεθνώς, κάνει ο τέως Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Ο κ. Χάσικος αναφέρει χαρακτηριστικά: 

''1. Εάν πράγματι ο αρχιεπίσκοπος ζητά την έκδοση διαβατηρίου σε κάποιον και μέσα σε δυο μέρες εκδίδεται, τότε πρόκειται για τερατώδες σκάνδαλο. Αλλά πρόκειται για τερατώδες ψέμα.

2. Ο ενδιαφερόμενος υπέβαλε μέσω ελεγκτικού οίκου αίτηση δυόμιση μήνες ενωρίτερα και εξασφάλισε διαβατήριο σε χρόνο που και άλλοι κατ’ εξαίρεση αιτητές ήταν δυνατό να εξασφαλίσουν τότε.

3. Στο διάστημα των δυόμιση μηνών η υπηρεσία ολοκλήρωσε τις έρευνες της με τους στρατηγικούς εταίρους της, την Ιντερπόλ, την Κυπριακή Αστυνομία και το ενδιαφερόμενο τραπεζικό ίδρυμα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στην κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΔΩ

4. Η Ιντερπόλ διαβεβαίωσε ότι δεν είχε πληροφορίες εναντίον του αιτητή, η Κυπριακή Αστυνομία επιβεβαίωσε το λευκό ποινικό μητρώο του και η Τράπεζα Κύπρου πιστοποίησε την καθαρότητα των χρημάτων της επένδυσης.

5. Άλλη έρευνα ή έκθεση για τον αιτητή, δεν υπήρχε ενώπιον του υπουργού.

6. Άποψη μου, μετά τα όσα επακολούθησαν είναι ότι η Κυπριακή Δημοκρατία πρέπει να αφαιρέσει από το εν λόγω πρόσωπο την κυπριακή υπηκοότητα, όπως συνέβη με δική μου απόφαση σε προηγούμενη περιπτωση

AYTH EINAI H ΠΑΣΑ ΑΛΗΘΕΙΑ.
ΚΑΙ ΝΑΙ... ΝΑ ΤΟΥ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ Η ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ''

Η σχετική ανάρτηση: