Έντονα ενοχλημένος με τον ΠτΔ ο Άντρος (Βίντεο)

Έντονα ενοχλημένος με τον ΠτΔ ο Άντρος (Βίντεο)

"Ο ΠτΔ υπονοεί ότι το ΑΚΕΛ εξυπηρετεί τα συμφέροντα -δεν ξέρω- της Τουρκίας, των Τουρκοκυπρίων; Δεν ξέρω τι εννοούσε ο κ. Αναστασιάδης"

Δήλωσεις εξέδωσε σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού σχετικά με τις χθεσινές δηλώσεις του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη αναφέροντας ότι "θέλω να εκφράσω τη μεγάλη λύπη και τη δυσφορία του ΑΚΕΛ για τις χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, με τις οποίες ουσιαστικά ο ΠτΔ υπονοεί ότι το ΑΚΕΛ εξυπηρετεί τα συμφέροντα -δεν ξέρω- της Τουρκίας, των Τουρκοκυπρίων; Δεν ξέρω τι εννοούσε ο κ. Αναστασιάδης."

Διαβάστε επίσης: ΠτΔ σε ΑΚΕΛ: Επιτέλους ας συναισθανθεί ότι εκφράζει και τους Ελληνοκύπριους

Αυτούσιες οι δηλώσεις:

Θέλω να εκφράσω τη μεγάλη λύπη και τη δυσφορία του ΑΚΕΛ για τις χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, με τις οποίες ουσιαστικά ο ΠτΔ υπονοεί ότι το ΑΚΕΛ εξυπηρετεί τα συμφέροντα -δεν ξέρω- της Τουρκίας, των Τουρκοκυπρίων; Δεν ξέρω τι εννοούσε ο κ. Αναστασιάδης.

Φτάσαμε στο σημείο με τη λογική που έχει αναπτύξει τα τελευταία δυόμιση με τρία χρόνια ο κ. Αναστασιάδης, να θεωρούνται όσοι στηρίζουν λύση στο Κυπριακό, όσοι θεωρούν ότι η χώρα μας πρέπει να επανενωθεί, ότι οι πρόσφυγες πρέπει να έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν την επιστροφή στα σπίτια και τις περιουσίες τους να είναι εχθροί του κράτους, εχθροί της κυβέρνησης. Αυτή είναι η λογική που αναπτύσσεται από τον κ. Αναστασιάδη, ο οποίος θα πρέπει να διερωτηθεί γιατί όλοι εκείνοι που είναι ενάντια στη λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας τον στηρίζουν αυτή τη στιγμή πολύ έντονα –θα έλεγα- κάποιοι από αυτούς.

Είναι λυπηρό γιατί έχουμε καταντήσει σε αυτό το σημείο. Εμείς δεν θα σταματήσουμε να εκφράζουμε την ανησυχία μας για το πού οδηγούνται τα πράγματα. Θα επαναλάβουμε ότι πηγαίνοντας στη συνάντηση της 25ης του Νιόβρη, ο στόχος μας θα έπρεπε να πώς μεγιστοποιούμε τις δυνατότητες αυτή η συνάντηση να αποδώσει θετικά αποτελέσματα και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις επανέναρξης ουσιαστικού διαλόγου που θα οδηγήσει σε λύση στο συμφωνημένο πλαίσιο. Το τονίζω αυτό γιατί θέλω να επαναλάβω ότι ουδέποτε, και προκαλώ τον κ. Αναστασιάδη, ουδέποτε απαιτήσαμε να υπάρξουν οι οποιεσδήποτε υποχωρήσεις στο Κυπριακό από θέματα αρχών για να οδηγηθούμε προς την κατεύθυνση της λύσης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στην κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΔΩ

Θα πω ακόμα κάτι. Ότι εκείνοι που διευκολύνουν την Τουρκία, είναι εκείνοι που με την τακτική τους δεν την υποχρεώνουν να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να τοποθετηθεί στην ουσία του Κυπριακού.

Ως κατάληξη θέλω να πω ότι έχω ακυρώσει την αυριανή συνάντηση που θα είχα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Θεωρώ ότι δεν θα είχε νόημα μια συνάντηση μέσα στο κλίμα το οποίο έχει διαμορφωθεί μετά από τις δηλώσεις του κ. Αναστασιάδη. Ουσιαστικά θα αναλωνόμαστε στο κατά πόσο το ΑΚΕΛ εξυπηρετεί τα συμφέροντα των οποιονδήποτε άλλων εκτός από τους Ελληνοκύπριους. Εάν και εφόσον ο κ. Αναστασιάδης αποφασίσει ότι δεν είναι αυτό που ήθελε να πει τότε εγώ είμαι στη διάθεση του για να καθορίσουμε νέα συνάντηση και να συζητήσουμε τα οποιαδήποτε θέματα. Τέλος, να πω στον κ. Αναστασιάδη ότι είναι ο κυπριακός λαός που μας κρίνει και μας αξιολογεί ποιων πραγματικά τα συμφέροντα εκπροσωπούμε.