Ιζέτ Ιζτζιάν: Καλεί τις πλευρές να επιδείξουν εποικοδομητική στάση στις 25 Νοεμβρίου

Ιζέτ Ιζτζιάν: Καλεί τις πλευρές να επιδείξουν εποικοδομητική στάση στις 25 Νοεμβρίου

"Να ληφθούν ενέργειες στη βάση των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών"

Ο ηγέτης του τ/κ Κόμματος Ενωμένη Κύπρος (BKP) Ιζέτ Ιζτζιάν κάλεσε όλες τις πλευρές να επιδείξουν μια εποικοδομητική στάση στην τριμερή συνάντηση της 25ης Νοεμβρίου και να ανοίξουν  το δρόμο για πραγματοποίηση πενταμερούς ανεπίσημης συνάντησης.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ιζτζιάν αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ότι η μόνιμη διαίρεση του νησιού θα είναι το τέλος της τ/κ κοινότητας και καλεί όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις να λάβουν μέτρα προς την επίλυση του κυπριακού προβλήματος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Εκφράζει επίσης την ανάγκη όπως ληφθούν ενέργειες στη βάση των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών και των προηγούμενων συμφωνιών και επιτευχθεί συμφωνία επί των όρων αναφοράς. Είπε, επίσης, ότι η καταστροφή της διαδικασίας δεν θα ωφελήσει κανέναν.

Είπε ακόμη ότι ομάδες που τάσσονται υπέρ του στάτους κβο στην τ/κ κοινότητα προσπαθούν να αποτρέψουν τη συμμετοχή του τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί στις συναντήσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στην κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΔΩ
 
Έκανε επίσης λόγο για ένα άσχημο παιχνίδι που βρίσκεται σε εξέλιξη και για προσπάθειες που στόχο έχουν να αποτρέψουν την επίτευξη μιας ενωμένης ομοσπονδιακής λύσης στο κυπριακό πρόβλημα.

Πηγή: ΚΥΠΕ