Αβ.Νεοφύτου: Θα στηρίξουμε προσπάθειες για επίλυση προβλημάτων των συνοικισμών

Αβ.Νεοφύτου: Θα στηρίξουμε προσπάθειες για επίλυση προβλημάτων των συνοικισμών

Όσα ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ

Τη στήριξη του ΔΗΣΥ στις προσπάθειες της Κυβέρνησης για επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες που ζουν στους Συνοικισμούς του Αγίου Ανδρέα και Αγίου Ελευθερίου στα Λατσιά, εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, προσθέτοντας ότι δεν τιμά την πολιτεία το γεγονός ότι σε κάποιες πολυκατοικίες παρατηρούνται τόσα πολλά προβλήματα που έχουν να κάμουν με την ασφάλεια των κτηρίων και την εύκολη πρόσβαση των ενοίκων.

Σε δηλώσεις του κατά την επίσκεψη του στο Συνοικισμό του Αγίου Ανδρέα, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι κατά την επίσκεψη του, μαζί με τους συνεργάτες του, στους προσφυγικούς συνοικισμούς «συναντήθηκα με ανθρώπους που ζουν το δράμα της εισβολής εδώ και 45 χρόνια. Το πρώτο που μου ζήτησαν είναι να κάμουμε ό,τι μπορούμε για να ξαναζωντανέψει η ελπίδα για την επίλυση του Κυπριακού γιατί, κυρίως για τους πρόσφυγες, η επιστροφή στη γη που τους γέννησε ήταν και παραμένει ο μεγάλος πόθος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αβέρωφ: Να τιμωρηθούν όσοι διαπιστωθει ότι παραπλάνησαν τις αρχές

«Την ίδια ώρα, πέραν της υποχρέωσης μας να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να ξαναξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις, όπως προσπαθεί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αυτή η πολιτεία έχει μια υποχρέωση: Όσο συνεχίζεται η τουρκική κατοχή και η προσφυγιά θέλουμε τους πρόσφυγες μας αξιοπρεπείς. Να ζουν όχι σε πολυτέλεια, αλλά σε υποφερτά και ασφαλή διαμερίσματα ή σπίτια».

«Δεν τιμά την πολιτεία μας 45 χρόνια από την τουρκική εισβολή σε κάποιες πολυκατοικίες να παρατηρούνται τόσα πολλά προβλήματα. Προβλήματα που έχουν να κάμουν και με την ασφάλεια και με την εύκολη χρήση των πολυκατοικιών, είπε.

Ανέφερε ότι οι πλείστοι που ζουν σ’ αυτούς τους συνοικισμούς είναι άτομα τρίτης ηλικίας και αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στο να χρησιμοποιούν τις σκάλες για να ανεβαίνουν στα διαμερίσματα τους, που βρίσκονται είτε στον τρίτο είτε στον τέταρτο όροφο, λόγω της έλλειψης ανελκυστήρα στην πολυκατοικία τους.

Ο κ. Νεοφύτου είπε ότι γνωρίζει για τις προσπάθειες που κάνει ο σημερινός Υπουργός Εσωτερικών και τις προσπάθειες που έκαναν οι προηγούμενοι Υπουργοί Εσωτερικών για να καταγραφούν τα προβλήματα. «Έχω ενημέρωση ότι το αργότερο έως τον ερχόμενο Ιανουάριο θα υπάρξει μια τελική καταγραφή των προβλημάτων αλλά και των εισηγήσεων», είπε.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Είπε ότι ο ΔΗΣΥ θα στηρίξει το σχετικό πρόγραμμα της Κυβέρνησης και θα χρησιμοποιηθούν όσοι πόροι χρειαστούν για να λυθούν τα προβλήματα.

Σε ερώτηση που του υπέβαλε μια κάτοικος της περιοχής εάν μπορούν να τοποθετηθούν ανελκυστήρες σε πολυκατοικίες που κτίστηκαν το ’80 και το ’90, ο κ. Νεοφύτου της απάντησε πως ο άνθρωπος πήγε στο φεγγάρι και δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο;. «Φτάνει να υπάρχει θέληση και βούληση», είπε και της υποσχέθηκε ότι και η πολυκατοικία της θα φτιαχτεί και ασανσέρ θα τοποθετηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Πηγή: ΚΥΠΕ