Με φρεγάτα κατεβαίνει ο ΥΠΑΜ στη «Μέδουσα» - Ποιοι θα είναι μαζί του

Με φρεγάτα κατεβαίνει ο ΥΠΑΜ στη «Μέδουσα» - Ποιοι θα είναι μαζί του

Η ενόχληση του Ερντογάν, τα κατασκοπευτικά και η τριμερής

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Η άσκηση «Μέδουσα 2019» σε θαλάσσια περιοχή της Κρήτης στέλνει ισχυρό μήνυμα στον Ερντογάν.. Κύπρος, Ελλάδα και Αίγυπτος ενισχύουν συνεχώς τη συνεργασία τους σε όλα τα επίπεδα.  
 
 
Σε φρεγάτα του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού θα επιβιβαστούν σήμερα Τετάρτη ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης, ο Έλληνας ομόλογός του Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Αιγύπτιος Υπουργός  Αχμέτ Σακί. Οι τρεις Υπουργοί θα παρακολουθήσουν μέρος της διακλαδικής  άσκησης που διεξάγεται στα ανοικτά της Κρήτης και νοτίως της Πελοποννήσου.
 
 Η Κυπριακή Δημοκρατία συμμετέχει στην άσκηση με ομάδα του Ουλαμού Υποβρύχιων Καταστροφών, το πλοίο ανοικτής θαλάσσης που κατέβηκε στο κρητικό πέλαγος και ομάδα αξιωματικών για σχεδιασμό επιχειρήσεων. Ο κ. Αγγελίδης θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με την κυπριακή αποστολή.  
 
medoysa1
 
Έγινε η τριμερής
 
Μετά την τριμερή του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι και τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη ακολούθησε αυτή των Υπουργών Άμυνας. Ο Κύπριος ΥΠΑΜ συναντήθηκε την Τρίτη με τους δυο ομολόγους του Ν. Παναγιωτόπουλο και Α. Σακί στην Αθήνα.
 
 
 Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν  οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, τις προκλήσεις της Άγκυρας, αλλά και την εδραίωση της συνεργασίας των τριών χωρών σε θέματα ασφάλειας και άμυνας.
 
medoysa
 
medoysa2
 
 
Οργισμένος Ερντογάν
 
Η Άγκυρα ενοχλείται από τη «Μέδουσα», με το καθεστώς Ερντογάν να στέλνει ήδη κατασκοπευτικό CN-235 κι ένα ελικόπτερο για… έλεγχο της άσκησης. .
 
medoysa5
Η Τουρκία δεν μπορεί  να χωνέψει ότι οι Αιγύπτιοι ως Μουσουλμάνοι συνεργάζονται σε μια τόσο μεγάλη άσκηση με τους Έλληνες και τους Κυπρίους.