Θα τους πάρουν τα διαβατήρια; - Στο Υπουργικό η μπάλα μετά τη θύελλα

Θα τους πάρουν τα διαβατήρια; - Στο Υπουργικό η μπάλα μετά τη θύελλα

Προς αφαίρεση κυπριακών υπηκοοτήτων προσανατολίζεται η κυβέρνηση

Ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου τίθεται σήμερα το πρωί το καυτό θέμα των πολιτογραφήσεων. Προς συγκεκριμένες αποφάσεις φαίνεται ότι προσανατολίζεται η κυβέρνηση υπό το βάρος των αποκαλύψεων των τελευταίων ημερών με ορατή την απόφαση για ανάκληση υπηκοοτήτων, ατόμων που έλαβαν στο παρελθόν κυπριακό διαβατήριο, ωστόσο αποτελούν προβληματικές περιπτώσεις.

Στο μικροσκόπιο φυσικά βρίσκεται η περιβόητη πολιτογράφηση του ''Κύπριου'', Τζο Λόου από την Μαλαισία και καταζητούμενου από την Ιντερπόλ που φέρεται σύμφωνα με την εφημερίδα Πολίτης να έλαβε κυπριακή υπηκοότητα με παρέμβαση του Αρχιεπίσκοπου.

Ωστόσο δεν είναι η μόνη περίπτωση η οποία θα τεθεί επί τάπητος με φόντο την ανάκληση υπηκοότητας.

kinezos4

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε τονίσει ότι για τις πασιφανείς υπηκοότητες, οι οποίες κατά παράβαση των σημερινών δεδομένων έχουν δοθεί, η απόφαση είναι μία: «Όσοι έχουν πάρει υπηκοότητα κατά παράβαση των αυστηρών κριτηρίων που απαιτούνται, θα τους αφαιρεθεί η υπηκοότητα. Τελεία και παύλα. Το συντομότερο».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στην κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΔΩ

Παραδοχή για λάθη από τον ΥΠΟΙΚ

Στον απόηχο της έντονης συζήτησης αλλά και πολιτικής αντιπαράθεσης που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες, ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης αναγνώρισε ότι έγιναν λάθη τα οποία ήταν μεμονωμένα μεν αλλά όχι ασήμαντα.

Την ίδια ώρα όπως ο ίδιος δήλωσε πλέον το πρόγραμμα λειτουργεί σε μια διαφορετική βάση με πολύ πιο αυστηρούς  και αξιόπιστους ελέγχους και με πολύ συγκεκριμένα και διευρυμένα κριτήρια αποκλεισμού, στο βαθμό μάλιστα που κάποιοι διαμαρτυρήθηκαν ότι το νέο αυστηρότερο πλαίσιο έχει ουσιαστικά σκοτώσει το πρόγραμμα.

Αρχιεπίσκοπος: Μεσολάβησα σε πολλές περιπτώσεις

Τη Δευτέρα ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος δήλωσε στο ΡΙΚ ότι επιχειρηματίας ανάπτυξης γης αγόρασε εκκλησιαστική γη στην Αγία Νάπα, έκτισε και πώλησε έπαυλη στον Μαλαισιανό καταζητούμενο και παρακάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο να ζητήσει εξέταση του αιτήματος πολιτογράφησης του.

Σημείωσε επίσης ότι ο Μαλαισιανός, κατά την παρουσία του στην Κύπρο, ζήτησε να κάνει εισφορά και αυτή έγινε στη νεοσύστατη τότε Θεολογική Σχολή ενώ το ποσό ανήλθε στις 300 χιλιάδες ευρώ. Πάντως, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου προέβη σε δηλώσεις και την Τρίτη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Omega, περιγράφοντας τη συνάντηση που είχε με τον Μαλαισιανό καταζητούμενο.

«Τότε που έκανε την έρευνα ήταν καθαρός. Σήμερα έχουμε νέες πληροφορίες ότι πρόκειται για απατεώνα», σημείωσε ο ίδιος.

Ο Αρχιεπίσκοπος παραδέχθηκε μάλιστα, ότι έχει μεσολαβήσει σε πολλές περιπτώσεις...

Δείτε στο βίντεο όλα όσα ανέφερε χθες το βράδυ: