Μπαίνουν και οι τελευταίες πινελιές στον καμβά του ανασχηματισμού με εκπλήξεις…

Μπαίνουν και οι τελευταίες πινελιές στον καμβά του ανασχηματισμού με εκπλήξεις…

Σύσκεψη Αναστασιάδη- Αβέρωφ Χριστοδουλίδη για την οριστικοπίηση του σχήματος- Ανακοινώνεται τις επόμενες μέρες

Του Στέλιου Ξιουρή

Αιφνιδιαστικά και αφού έχει κοπάσει ο θόρυβος της ονοματολογίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι επιτελείς του επιμελούνται στον πίνακα, υπό την επωνυμία «Υπουργικό Συμβούλιο» τις τελευταίες λεπτομέρειες.

Όπως προαναφέραμε προ καιρού σε σχετικό ρεπορτάζ της newsbomb, ο ανασχηματισμός αναμένεται να γίνει μέχρι και τις 15 Νοεμβρίου και όσα διαδίδονταν στο προσκήνιο και το παρασκήνιο για μετάθεση του εντός Δεκεμβρίου ήταν μάλλον τα συνήθη πολιτικά- δημοσιογραφικά έπεα πτερόεντα.

Ήδη, τις τελευταίες μέρες ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και οι εξ απορρήτων του συνεργάτες, με μπροστάρη τον Υπουργό Εξωτερικών ΝΙΚΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ έβαζαν τις τελευταίες πινελιές στον καμβά του ανασχηματισμού. Προφανώς και προηγήθηκαν ατελείωτες ώρες παρασκηνίου με συναντήσεις, παρεμβάσεις και λοιπές υποδείξεις και παροτρύνσεις ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ του πολιτικο-κοινωνικοοικονομικού κατεστημένου και με την γλαφυρή- σε τέτοιου είδους περιστάσεις- αναπαράσταση του σβησίματος και γραψίματος στην σχετική λίστα, πλειάδας ονομάτων- υποψηφίων για υπουργοποίηση.

Κάποιοι, που έχουν ήδη ράψει τα υπουργικά κοστούμια και οι κυρίες τα φορέματα, ενδέχεται να μην καταφέρουν να τα φορέσουν έστω και αν έκαναν την τελική πρόβα , ενώ ορισμένοι που τα έβαζαν με πόνο ψυχής στο ντουλάπι, θα συνεχίσουν να τα φοράνε προς πλήρη ικανοποίηση τους.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Όπως πληροφορούμαστε από κατοικοεδρεύοντες στο Προεδρικό Μέγαρο, η τελική λίστα θα είναι το αντικείμενο σύσκεψης τις επόμενες ώρες με την συμμετοχή και του Προέδρου του ΔΗΣΥ ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ,  προς οριστικοποίηση και ανακοίνωση της νέας σύνθεσης…

Όσον αφορά τους υποψηφίους προς υπουργοποίηση, φαίνεται ότι κλειδωμένη φαίνεται να είναι η υπουργοποίηση του ΝΙΚΟΥ ΝΟΥΡΗ  στο Υπουργείο Εσωτερικών, με την μετακίνηση του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΕΤΡΙΔΗ στο Υπ. Οικονομικών.

Ακόμη, ελπίδες έχουν και οι ΝΙΚΟΣ ΤΟΡΝΑΡΙΤΗΣ για το Υπουργείο Παιδείας- αν και εκδηλώθηκε τσουνάμι συμπαράστασης υπέρ παραμονής  ΚΩΣΤΑ ΧΑΜΠΙΑΟΥΡΗ- , ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΟΥΣΟΣ για το Υπουργείο Μεταφορών- Επικοινωνιών, όπως και ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Λεμεσού ΑΝΤΡΕΑΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ για το Υπουργείο Εμπορίου και Βιομηχανίας…

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στην κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΔΩ

Εξάλλου οι τελευταίες πληροφορίες επιμένουν ότι ενδέχεται να ανασχηματισθεί και ο Επίτροπος Ανθρωπιστικών Θεμάτων ΦΩΤΗΣ ΦΩΤΙΟΥ.

Πάντως δεν αποκλείεται να υπάρξουν ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ και να υπουργοποιηθούν άτομα που το όνομα τους δεν μπήκε στο τραπέζι και δεν έγινε σχετική αναφορά στα σχετικά δημοσιεύματα…