Οζγιγίτ: Ενδεχόμενο πρόωρων «βουλευτικών» μετά τις «προεδρικές»

Οζγιγίτ: Ενδεχόμενο πρόωρων «βουλευτικών» μετά τις «προεδρικές»

Τι μεταδίδεται από τα κατεχόμενα

Για ενδεχόμενο πρόωρων «βουλευτικών εκλογών» μετά τις «προεδρικές» μίλησε ο πρόεδρος του ΚΚΔ, Τζεμάλ Όζγιγιτ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στην κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΔΩ
 
Η συζήτηση για ευρεία συνεργασία της δεξιάς, προφανώς προσπαθεί να δημιουργήσει το έδαφος για να αποκλειστεί από το υφιστάμενο σύστημα ο Κουντρέτ Οζερσάι και το κόμμα του, κι αυτό περιλαμβάνει και την «προεδρία», είπε ο κ. Οζγιγίτ και πρόσθεσε πως η αλλαγή «κυβέρνησης» μπορεί να φέρει στην επικαιρότητα θέμα ξεκαθαρίσματος της πολιτικής στάσης της κοινωνίας και πολιτικής ανασυγκρότησης. Γι’ αυτό, πρόσθεσε, μπορεί τώρα να μην τίθεται τέτοιο θέμα, αλλά μετά τις «προεδρικές» μπορεί να προκύψει ανάγκη πρόωρων «εκλογών» αμέσως μετά.
 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Οζγιγίτ που μιλούσε σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή σχολίασε την δημοσκόπηση Γκεζιτζί, λέγοντας ότι είναι η πρώτη που εμφανίζει τον κ. Ακιντζί να μην είναι πρώτος, θα την αξιολογήσουν – όπως είπε – αμφισβητώντας όμως τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης σε σχέση με αυτά που ακούει ο ίδιος από τον κόσμο.
 
Όπως είπε, μετά τις δηλώσεις του κ. Ακιντζί (για την στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία), τις αντιδράσεις από την Τουρκία και την προσπάθεια μείωσης όχι μόνο του ηγέτη του, αλλά των Τ/κ, μεγάλο ποσοστό της τ/κ κοινότητας έχει συσπειρωθεί γύρω από τον Μουσταφά Ακιντζί.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας
 
«Αυτό είναι μια πραγματικότητα που πρέπει να την ξέρουν όλοι και να την διαβάζουν σωστά. Οι δημοσκόποι κάνουν τις έρευνές τους όπως αυτοί θέλουν και τις ανακοινώνουν. Γίνονται κι άλλες έρευνες και θα συνεχίσουν να γίνονται. Υπάρχει χρόνος μπροστά μας».
 
Για την τριμερή συνάντηση στο Βερολίνο ο κ. Οζγιγίτ σημείωσε ότι «στην τελευταία επανενωμένη πρωτεύουσα, το Βερολίνο, θα συζητηθεί η επανένωση της Κύπρου που έχει στο κέντρο την τελευταία διαιρεμένη πόλη, την Λευκωσία. Γι’ αυτό θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντική και σωστή η επιλογή του μέρους αυτού».

Πηγή: ΚΥΠΕ