ΜΟ.Κ.Α.Σ: Τι λέει για την πολιτογράφηση του Μαλαισιανού καταζητούμενου

ΜΟ.Κ.Α.Σ: Τι λέει για την πολιτογράφηση του Μαλαισιανού καταζητούμενου

"Πληροφορίες σχετικά με τον κ. Taek Jho Low διαβιβάστηκαν στη ΜΟ.Κ.Α.Σ από την Τράπεζα Κύπρου περί τα τέλη Οκτωβρίου 2015"

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΜΟ.Κ.Α.Σ για το θέμα πολιτογράφησης του Μαλαισιανού επενδυτή.

Διαβάστε επίσης:  «Δεν κρύβεται στην Κύπρο ο Λόου» - Η κοσμική ζωή τα πάρτι και τα ακριβά δώρα (Φωτος)

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Αναφορικά με τις δημόσιες δηλώσεις και τα επανειλημμένα ερωτήματα που τίθενται από πολιτικά πρόσωπα και άλλους, όσον αφορά στις αρμοδιότητες και ευθύνες της Μονάδας Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης (ΜΟ.Κ.Α.Σ) της Νομικής Υπηρεσίας,σε σχέση με το θέμα πολιτογράφησης του Μαλαισιανού επενδυτή κ. Low, διευκρινίζεται ότι η παροχή υπηκοότητας σε ξένους επενδυτές δεν άπτεται των αρμοδιοτήτων της Μονάδας.

Πληροφορίες σχετικά  με τον κ. Taek Jho Low διαβιβάστηκαν στη ΜΟ.Κ.Α.Σ από την Τράπεζα Κύπρου περί τα τέλη Οκτωβρίου 2015. Στις εν λόγω πληροφορίες γινόταν αναφορά, μεταξύ άλλων, και στην υποβολή αίτησης εκ μέρους του πιο πάνω προσώπου για την απόκτηση Κυπριακής υπηκοότητας.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Η Μονάδα με γραπτή επιστολή της προς το Υπουργείο Εσωτερικών, έθεσε υπόψη του τα αρνητικά δημοσιεύματα που εντοπίζονταν για τον κ. Low καθώς και τις συναλλαγές που είχαν πραγματοποιηθεί, δεδομένου ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο είχε υποβάλει αίτηση για πολιτογράφηση.