Α. Κυπριανού: Η Κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει στον Ταλάτ

 Α. Κυπριανού: Η Κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει στον Ταλάτ

Οι δυο πτυχές

Η Κυβέρνηση έχει υποχρέωση να απαντήσει στον Μεχμέτ Αλι Ταλάτ. Αυτό ανέφερε σε γραπτή του δήλωση ο γεν. Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού σχολιάζοντας  ότι ο κ. Αναστασιάδης  είπε στον κ. Ταλάτ ότι θα είναι χαμένος κόπος η μετάβαση του στην Νέα Υόρκη.
 
 
 
Σύμφωνα με τον κ. Κυπριανού, «έχει υποχρέωση η κυβέρνηση να απαντήσει. Η κυβέρνηση έχει αναπτύξει την αντίληψη ότι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης των προβλημάτων που προκαλεί η ίδια με τη στάση της, είναι κρύψετε να περάσουμε. Δεν μπορεί να γίνεται αποδεκτό από τον κόσμο αυτό, την ώρα που όταν ο κ. Αναστασιάδης ήταν στην αντιπολίτευση, προπαγάνδιζε και μιλούσε πάντοτε υπέρ της απόλυτης διαφάνειας. Πρέπει να λειτουργήσει λοιπόν με διαφάνεια. Να γνωρίζει ο κόσμος αν αυτά τα οποία λέγονται όντως είναι πραγματικά γεγονότα.
 
 
Η δεύτερη πτυχή είναι η πιο σημαντική. Εδώ και μέρες έχουμε εκφράσει την ανησυχία μας για το ότι ενώ επίκειται μια σημαντική συνάντηση, η ρητορική η οποία αναπτύσσεται από την πλευρά πρωτίστως της Τουρκίας, αλλά και από τη δική μας την πλευρά, λυπούμαι να παρατηρήσω, εκπέμπουν έντονο αρνητισμό. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε την τεράστια σημασία η οποία υπάρχει για να καταλήξουμε σε συμφωνία στην τριμερή και στη συνέχεια στην άτυπη διάσκεψη, με στόχο την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων. Αλίμονο αν δεν συμβεί κάτι τέτοιο».