Ιδιαίτερη ανησυχία εκφράζει ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ για την τριμερή

Ιδιαίτερη ανησυχία εκφράζει ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ για την τριμερή

"Δεν θα έπρεπε να ξεκινήσουμε πρωτοβουλίες για το Κυπριακό, κάτω από την απειλή της βίας"

Ιδιαίτερη ανησυχία, εκφράζει ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος για την τριμερή συνάντηση στις 25 Νοεμβρίου.

Διαβάστε επίσης: ΔΗΚΟ: Απαιτεί διορισμό Διερευνητικής Επιτροπής για τα διαβατήρια

Οπως είπε, "είναι με ιδιαίτερη ανησυχία που βλέπουμε ότι, με προχειρότητα και χωρίς την απαραίτητη προετοιμασία, οδηγούμαστε σε μια τριμερή συνάντηση, με αμφίβολη την έκβαση της".

Σημείωσε ότι "δεν θα έπρεπε να ξεκινήσουμε πρωτοβουλίες για το Κυπριακό, κάτω από την απειλή της βίας" και ότι η "στάση της Τουρκίας δείχνει πως αυτή η συνάντηση κάθε άλλο παρά θα προετοιμάσει τα βήματα για την επανέναρξη των συνομιλιών."

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Αντίθετα, είπε, "όλα δείχνουν πως οδεύουμε σε ένα νέο αδιέξοδο, με στόχο φυσικά, αυτό το νέο αδιέξοδο να μας φέρει ενώπιον νέων τετελεσμένων".

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι είναι κατανοητές οι «προεκλογικές» προσπάθειες από πλευράς του κ. Ακκιντζί, αλλά η Τουρκία φαίνεται ότι στοχεύει στη διαμόρφωση μίας τουρκικής ατζέντας σε ό,τι αφορά την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. Και πετυχαίνει αυτή την προσπάθεια, μέσω από τη μία, της απειλής της βίας και από την άλλη με την αδιάλλακτη στάση που συνεχίζει να δείχνει σε ότι αφορά τις προσπάθειες επανέναρξης του διαλόγου.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις από την ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Είναι γι’ αυτό ακριβώς το λόγο που το Δημοκρατικό Κόμμα είχε τονίσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πως πρέπει να υπάρχει η απαραίτητη προετοιμασία πριν να προχωρήσουμε σε τέτοιες κινήσεις και σε καμία περίπτωση δεν έπρεπε να ξεκινήσουμε αυτές τις πρωτοβουλίες κάτω από την απειλή της βίας.

Εξήγησε δε ότι "αυτό στέλλει παντελώς λανθασμένα μηνύματα στην Άγκυρα, ότι δηλαδή η πολιτική της κανονιοφόρου πετυχαίνει. Και αυτό θα αποθρασύνει τον κ. Ερντογάν και θα προκαλέσει περαιτέρω ένταση".

Πηγή: ΚΥΠΕ