Θεοχάρους για Ακάμα: Πρώτιστο η πολιτική αγωγή του πληθυσμού

Θεοχάρους για Ακάμα: Πρώτιστο η πολιτική αγωγή του πληθυσμού

«Δεν δίνουν κάποιοι το καλό παράδειγμα στους πολίτες, αλλά πρέπει επιτέλους και οι πολίτες να αναλάβουν τις ευθύνες τους»

Την περιοχή της πυρκαγιάς στον Ακάμα επισκέφθηκε σήμερα η Πρόεδρος του κινήματος Αλληλεγγύη Ελένη Θεοχάρους  στο πλαίσιο της οποίας ενημερώθηκε  από τους λειτουργούς του δασικού σταθμού Δρούσιας  για το μέγεθος της καταστροφής, σημειώνοντας σε δηλώσεις της ότι πρωτίστως πρέπει να υπάρξει επικέντρωση στην πολιτική αγωγή του πληθυσμού για προστασία το εθνικού πλούτου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αγανάκτηση Περιβαλλοντικής Κίνησης Κύπρου για πυρκαγιά στον Ακάμα

Η Ελένη Θεοχάρους δήλωσε ότι χρειάζεται ο εκσυγχρονισμός των μέσων πυρόσβεσης  αλλά και των τρόπων επιτήρησης κάνοντας λόγο για δορυφορική κάλυψη της περιοχής. Επίσης συνέχισε, η επαναλειτουργία του δασικού κολεγίου στον Πρόδρομο θεωρούμε ότι είναι ένας βασικός μοχλός που θα βοηθήσει στον εκσυγχρονισμό της δασοπροστασίας.

Πρωτίστως, είπε θα πρέπει να επικεντρωθούμε στην πολιτική αγωγή του πληθυσμού που δεν αντιλαμβάνεται ότι οφείλει να προστατεύει τον εθνικό πλούτο και να μην τον θυσιάζει προς χάριν ιδιοτελών συμφερόντων. 

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

«Δεν δίνουν κάποιοι το καλό παράδειγμα στους πολίτες, αλλά πρέπει επιτέλους και οι πολίτες να αναλάβουν τις ευθύνες τους» τόνισε καταληκτικά η κ. Θεοχάρους.

Πηγή: ΚΥΠΕ