Συναντήσεις Λουτ με Αναστασιάδη και Ακιντζί ενόψει Τριμερούς στο Βερολίνο

Συναντήσεις Λουτ με Αναστασιάδη και Ακιντζί ενόψει Τριμερούς στο Βερολίνο

Η συνάντηση της κ. Λουτ με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη θα πραγματοποιηθεί στις 1900 και με τον Τ/κ ηγέτη στις 11 το πρωί

Χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, και τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, θα έχει σήμερα η ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη συνάντηση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, με τους δυο ηγέτες, στις 25 Νοεμβρίου, στο Βερολίνο.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις από την ΠΟΛΙΤΙΚΗ
 
Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, η κ. Λουτ, η οποία έφθασε την Παρασκευή στην Κύπρο παρακάθισε χθες το απόγευμα σε σύσκεψη με την Αναπληρώτρια Ειδική Σύμβουλο και Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στο νησί, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.
 
Η συνάντηση της κ. Λουτ με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη θα πραγματοποιηθεί στις 1900 στο Προεδρικό Μέγαρο ενώ η αξιωματούχος των ΗΕ θα συναντηθεί με τον Τ/κ ηγέτη στις 11 το πρωί στα κατεχόμενα.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας
 
Στην έκθεση για την αποστολή των καλών του υπηρεσιών, ανεπίσημο αντίγραφο της οποίας δόθηκε το βράδυ της Πέμπτης στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ο ΓΓ του ΟΗΕ αναφέρει πως συνεχίζει να ελπίζει ότι μπορεί να επιτευχθεί μια διαρκής διευθέτηση του κυπριακού προβλήματος και παροτρύνει όλα τα μέρη να επωφεληθούν από τις διαβουλεύσεις που λαμβάνουν χώρα αυτή την περίοδο, ώστε να τεθούν οι βάσεις για νέες και ξεκάθαρες δεσμεύσεις για την επίτευξη μιας ειρηνικής διευθέτησης, η οποία διαφεύγει για Κύπριους για πολύ καιρό.

Πηγή: ΚΥΠΕ