Αβέρωφ Νεοφύτου: Συνομιλίες ο μόνος δρόμος για απαλλαγή από την κατοχή

Αβέρωφ Νεοφύτου: Συνομιλίες ο μόνος δρόμος για απαλλαγή από την κατοχή

Τι δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ

Ο μόνος δρόμος για απαλλαγή από την τουρκική εισβολή και κατοχή είναι η διαδικασία των συνομιλιών για την επίτευξη λύσης διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, τόνισε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, σε δηλώσεις του ενόψει των σημερινών χωριστών συναντήσεων της ειδικής απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, και τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, για προετοιμασία της συνάντησής τους με τον επικεφαλής του διεθνούς οργανισμού στις 25 Νοεμβρίου στο Βερολίνο.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις από την ΠΟΛΙΤΙΚΗ
 
«Εμείς πρέπει να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας να σπάσει το αδιέξοδο, τονίζοντας ότι ο μόνος δρόμος μέσα από τον οποίο μπορούμε να απαλλαχτούμε από την τουρκική εισβολή και την κατοχή είναι ο δρόμος των συνομιλιών για την επίτευξη μίας λύσης στις παραμέτρους του ΟΗΕ, της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, μαζί με τις έξι παραμέτρους του Γενικού Γραμματέα, όπως κατατέθηκαν στις 30 Ιουνίου στο Κραν Μοντανά το 2017,» ανέφερε ο κ. Νεοφύτου.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας
 
Οι δηλώσεις έγιναν στο περιθώριο της απονομής βραβείων στους νικητές του διαγωνισμού συγγραφής παιδικού παραμυθιού που διεξήγαγε το Ινστιτούτο Πολιτισμού, στα κεντρικά γραφεία του ΔΗΣΥ.

Πηγή: ΚΥΠΕ