Αυθημερόν στην Άγκυρα για συνάντηση με τον Οκτάι οι Τατάρ και Οζερσάι

Αυθημερόν στην Άγκυρα για συνάντηση με τον Οκτάι οι Τατάρ και Οζερσάι

Τι μεταδίδεται από τα κατεχόμενα

Θέμα προς συζήτηση στα κατεχόμενα αποτελεί η αυθημερόν μετάβαση του «πρωθυπουργού», Ερσίν Τατάρ και του «αναπληρωτή πρωθυπουργού» και «υπεξ», Κουντρέτ Οζερσάι στην Άγκυρα σήμερα για συνάντηση με τον Τούρκο Αντιπρόεδρο, Φουάτ Οκτάι.
 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, επισήμως ανακοινώθηκε ότι οι δύο άνδρες που αναχώρησαν ήδη, μετέβησαν κατόπιν πρόσκλησης του κ. Οκτάι. Ωστόσο το θέμα απασχόλησε τόσο σε πρωινές τηλεοπτικές εκπομπές λόγου, όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τον ίδιο τον κ. Οζερσάι να απαντά σε δημοσιογράφο στον λογαριασμό του στο Facebook ότι η συνάντηση αφορά θέματα του πρόσφατου "οικονομικού πρωτοκόλλου".
 
Όπως έγραψε ο Κουντρέτ Οζερσάι στον τοίχο του Χουσείν Εκμεκτζί, διευθυντή ειδήσεων της Χαμπέρ Κίπρις, θα συζητήσουν το γεγονός ότι μέρος των χρημάτων που αφορά το οικονομικό "πρωτόκολλο" που υπογράφτηκε το καλοκαίρι, δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί, αλλά και την ανάγκη να καταλήξουν οι διεργασίες για το νέο πρωτόκολλο, ενώ συζητείται ο προϋπολογισμός του ψευδοκράτους για το 2020.
 
Υπενθυμίζοντας ότι ο Φουάτ Οκτάι είναι ο υπεύθυνος για θέματα Κύπρου, ο κ. Οζερσάι έγραψε επίσης ότι θα συζητήσουν και κάποιες περιφερειακές εξελίξεις, όπως η χρήση του παράνομου αεροδρομίου στο κατεχόμενο Λευκόνοικο και παρόμοια ζητήματα και θα προβεί – όπως πρόσθεσε – στις απαραίτητες δηλώσεις στην κοινή γνώμη.
 
Παρόμοια ήταν η δήλωση του Κουντρέτ Οζερσάι και προς την Κίπρις ποστασί όταν ρωτήθηκε για τον σκοπό της αυθημερόν επίσκεψής τους στην Άγκυρα.
 
Το θέμα συζητήθηκε και στη «βουλή» όπου από το βήμα της ολομέλειας ο πρόεδρος του κόμματος Αναγέννησης, Ερχάν Αρκλί είπε ότι οι κ. Τατάρ και Οζερσάι κλήθηκαν επειγόντως στην Άγκυρα, αντέδρασαν «βουλευτές» του ΚΕΕ λέγοντας ότι η επίσκεψη γίνεται κατόπιν πρόσκλησης και ακολούθησε μικρή ένταση.

Πηγή: ΚΥΠΕ