Χριστοδουλίδης - Δένδιας: Συζήτηση επί των τελευταίων εξελίξεων στην περιοχή

Χριστοδουλίδης - Δένδιας: Συζήτηση επί των τελευταίων εξελίξεων στην περιοχή

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να στέλνονται τα σωστά και αναγκαία μηνύματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην Τουρκία” σημείωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια των κοινών τους δηλώσεων με τον Έλληνα ομόλογο του, Νίκο Δένδια στην Αθήνα.

Ο κ. Χριστοδουλίδης υπογράμμισε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία επιθυμεί την ευρωπαϊκή προοπτική της Άγκυρας σημειώνοντας, παράλληλα, ότι το πόσο και αν θα προχωρήσει η σχέση Τουρκίας - Ευρωπαϊκής Ένωσης εξαρτάται αποκλειστικά από την Τουρκία.

Αναφορικά με τα στοχευμένα μέτρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά εταιριών και φυσικών προσώπων για τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι την επόμενη εβδομάδα είναι προγραμματισμένη στις Βρυξέλλες η πρώτη σχετική συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα.

Συζήτηση επί των τελευταίων εξελίξεων στην περιοχή, συντονισμό των ενεργειών Ελλάδας και Κύπρου, καθώς και την υπογραφή Μνημονίου Κατανόησης για Πολιτικές Διαβουλεύσεις και Τεχνική Συνεργασία μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών, περιλάμβανε η σημερινή συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών Κύπρου και Ελλάδας, Νίκου Χριστοδουλίδη και Νίκου Δένδια, στην Αθήνα.

Κατά τις δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι συζητήθηκαν οι επόμενες ενέργειες των δύο πλευρών, προκειμένου να επιτευχθεί ο συντονισμός και η αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προκλήσεων που υπάρχουν στην περιοχή.

Στις 15:00 το απόγευμα, ο Νίκος Χριστοδουλίδης θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκοπή Παυλόπουλο ενώ στις 17:30 θα έχει συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.