Στο οικόπεδο 8 το Yavuz μαζί με υποστηρικτικό πλοίο της Τουρκίας

Στο οικόπεδο 8 το Yavuz μαζί με υποστηρικτικό πλοίο της Τουρκίας

Κι ενώ το "Yavuz" βρίσκεται στο τεμάχιο 8 , οι Τούρκοι κάνουν κοινή στρατιωτική  άσκηση με τους Ιταλούς

Εικοσιτέσσερις ώρες μετά τον παράνομο κατάπλου του πλωτού γεωτρύπανου της Τουρκίας "Yavuz" στο τεμάχιο 8 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας προκειμένου να διενεργήσει γεώτρηση στο νοτιότερο άκρο του τεμαχίου και στα σύνορα με το τεμάχιο 12, το πλήρωμα εξακολουθεί να διατηρεί κλειστό το στίγμα του πλοίου προς την γνωστή ιστοσελίδα παρατήρησης της ναυσιπλοίας Marine Traffic.

Ταυτόχρονα, το υποστηρικτικό πλοίο "Ertugrul Bey" εξέπεμψε σήμα μέσω της ιστοσελίδας και μάλιστα, δημοσιοποίησε ως τελικό προορισμό το πλωτό γεωτρύπανο της Τουρκίας "Yavuz" και σε απόσταση 100 περίπου μιλίων από τις κυπριακές ακτές.

img 8501 1 copy

Υπενθυμίζεται ότι τα δικαιώματα του τεμαχίου 8 παραχωρήθηκαν από την Κυπριακή Δημοκρατία στην γαλλοιταλική κοινοπραξία εταιρειών TOTAL-ENI και σημειώνεται ότι το εν λόγω τεμάχιο δεν εμπίπτει στις παράνομες διεκδικήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσογείο, αλλά στις αξιώσεις του ψευδοκράτους στην θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου. 

 Την ίδια ώρα, το Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας δημοσιοποίησε φωτογραφίες από κοινή στρατιωτική άσκηση του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού και του Ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού με τη συμμετοχή πολεμικών φρεγάτων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Ενώ ανακοίνωσε ότι τουρκικό βυτιοφόρο έχει καταπλεύσει στο λιμάνι Augusta της Ιταλίας για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

img 8501 1

Πηγή: alphanews.live

Διαβάστε επίσης

Energean:Σε ισχύ η πρόταση για προμήθεια ΦΑ στην Κύπρο μέσω αγωγού από το Ισραήλ