Στην Αθήνα ο ΥΠΑΜ για το 6ο Διακυβερνητικό Συμβούλιο Άμυνας

Στην Αθήνα ο ΥΠΑΜ για το 6ο Διακυβερνητικό Συμβούλιο Άμυνας

Στην Αθήνα μεταβαίνει σήμερα ο ΥΠΑΜ, Σάββας Αγγελίδης για να συμμετέχει στο 6ο Διακυβερνητικό Συμβούλιο Άμυνας σε επίπεδο Υπουργών Άμυνας Κύπρου – Ελλάδας και των Γενικών Επιτελείων ΓΕΕΦ/ΓΕΕΘΑ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ, το συμβούλιο πραγματοποιείται στο πλαίσιο της μόνιμης, σταθερής και αναβαθμισμένης συνεργασίας των δύο χωρών στους τομείς άμυνας και ασφάλειας.

Σε μονοήμερη επίσκεψη του ο Υπουργός θα βρεθεί στο Πεντάγωνο, έδρα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και θα συναντηθεί με τον Υπουργό Νίκο Παναγιωτόπουλο και τους επιτελείς του.

Πρόκειται για μια κρίσιμη από κάθε άποψη επίσκεψη κάτω υπό το βάρος των τουρκικών προκλήσεων στην ΑΟΖ όπου οι δυο Υπουργοί Αγγελίδης και Παναγιωτόπουλος έχουν σημαντικό ρόλο να διαδραματίσουν. Μέσα από τη συνάντηση θα τεθούν οι σχεδιασμοί των δυο Υπουργείων και θα προσυπογράψουν την ενίσχυση των ήδη πολύ στενών τους σχέσεων. Μέχρι την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020 δεν έγινε γνωστό εάν οι δυο Υπουργοί θα υπογράψουν κάποιο νέο μνημόνιο. Δεν αποκλείεται να τεθεί το θέμα του Αρχηγού ΓΕΕΦ αφού ολοκληρώνεται τέλος Μαρτίου η θητεία Ηλία Λεοντάρη.

Παράλληλα, θα συζητήσουν την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και το κρίσιμο μνημόνιο Τουρκίας - με τον Πρωθυπουργό Fayez Mustafa al Sarraj στη Λιβύη.

Διαβάστε επίσης:

Άγριο έγκλημα στον Διόνυσο: Νεκρός 55χρονος με τρεις σφαίρες στο κεφάλι

Κόμπι Μπράιαντ: Ντοκουμέντο από το ελικόπτερο:«Πετάτε σε πολύ χαμηλό ύψος» - Η τελευταία επικοινωνία