Αγγελίδης: Ξεκάθαρα μηνύματα στήριξης προς την Κύπρο στέλνει το Charles De Gaulle

Αγγελίδης: Ξεκάθαρα μηνύματα στήριξης προς την Κύπρο στέλνει το Charles De Gaulle

Μηνύματα στήριξης προς την Κύπρο στέλνει η παρουσία του αεροπλανοφόρου Σαρλ ντε Γκωλ στην περιοχή, το οποίο αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της στρατιωτικής συνεργασίας Κύπρου-Γαλλίας, επεσήμανε μιλώντας στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης.

Αναφορικά με την συνάντηση του με την Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Κύπρο, είπε ότι έχει τεθεί μια στρατηγική για αναβάθμιση μεταξύ άλλων και της στρατιωτικής συνεργασίας με τη Γαλλία και αντάλλαξαν απόψεις και αξιολόγησαν το έργο που επιτελέσθηκε μέχρι στιγμής.

Πρόσθεσε ότι το αεροπλανοφόρο Σαρς ντε Γκωλ πρόκειται να προσεγγίσει το λιμάνι της Λεμεσού περί τα τέλη του μήνα και ότι η παρουσία του στην περιοχή αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της στρατιωτικής συνεργασίας με τη Γαλλία αλλά και μήνυμα στήριξης για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

"Κατά καιρούς θα υπάρχουν πτήσεις αεροσκαφών από το αεροπλανοφόρο, τα οποία θα είναι ορατά. Θα υπάρχουν και κοινές ασκήσεις. Το αεροπλανοφόρο έχει στράτευμα πάνω το οποίο δεν είναι μόνο οι αεροπόροι αλλά είναι και του ναυτικού, είναι οι ειδικές δυνάμεις, είναι ολόκληρος στρατός."

Ερωτηθείς αν το αεροπλανοφόρο του γαλλικού πολεμικού θα παραμείνει στην περιοχή και θα συνοδεύσει το γεωτρύπανο για τη γεώτρηση της ΕΝΙ-Total τον Μάρτιο, ο κ. Αγγελίδης επεσήμανε ότι είναι κοινή πολιτική Γαλλίας και Κύπρου η σε καμία περίπτωση στρατικοποίηση των ενεργειακών προγραμμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τόνισε ότι είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσει καθώς είναι κάτι το οποίο προσπαθεί η Τουρκία να συνδέσει και δεν ευσταθεί.

"Αλλά και έμμεσα και άμεσα τα μηνύματα στέλνονται", κατέληξε.

Απίστευτο! Μετεωρολόγος μιλούσε ταυτόχρονα ζωντανά σε δύο κανάλια

Νέες αποκαλύψεις 19χρονης: «Δεν ξέρω πόσοι με βίασαν - Ο βιασμός ήταν προμελετημένος»