«Συνωστισμός» πολεμικών πλοίων στην Ανατολική Μεσόγειο

«Συνωστισμός» πολεμικών πλοίων στην Ανατολική Μεσόγειο

Χάρτη με τις θαλάσσιες οριοθετήσεις- διεκδικήσεις των κρατών στην Ανατολική Μεσόγειο δημοσίευσε η  Petroleum Economist.

Στον ίδιο χάρτη αποτυπώνεται και η τοποθεσία πολεμικών πλοίων της Ελλάδας, των ΗΠΑ της Γαλλίας των Τούρκων, της Αιγύπτου αλλά και της Γερμανίας.

Να σημειωθεί ότι από χθες το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Ορούτς Ρέις έφθασε εντός του θαλασσοτεμαχίου 4, δυτικά της Κύπρου, με απλωμένα τα καλώδιά του.

Από μακρινή απόσταση επιβλέπουν δύο τουρκικές φρεγάτες. Την ίδια ώρα, το γεωτρύπανο Γιαβούζ παραμένει στο τεμάχιο 8, μαζί με υποστηρικτικά σκάφη.

EP1zyoAWAAABs3Q

Βόρεια του ιδίου τεμαχίου, πλέει το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle και μία ελληνική φρεγάτα.

Κατά τις χθεσινές μεσημβρινές ώρες, γαλλικά μαχητικά Rafale πτήσεις πάνω υπερίπταντο πάνω την Πάφο, το Τρόοδος και τη Λάρνακα, με άδεια από τη Δημοκρατία, στο πλαίσιο κοινών ασκήσεων που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες.

Επίσκεψη στο Charles De Gaulle πραγματοποίησε η πρέσβειρα της Γαλλίας στην Κύπρο, Ιζαμπέλα Ντιουμόντ. Η ίδια ανέβασε βίντεο στο twitter με την προσγείωση και την απογείωση των "Rafale".

Στην ανάρτησή της έγραψε: «Κατά την επίσκεψή μου στο αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle, το οποίο συμμετέχει στην αποστολή Chammal, παρευρέθηκα στην προσγείωση και απογείωση Rafale».

 NAVTEX της Κύπρου

Σε μια ακόμα προκλητική ενέργεια προχώρησε η Άγκυρα η οποία με την NAVTEX 0215/20, δεσμεύει περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ για να επιχειρήσει το πλωτό γεωτρύπανο YAVUZ, μέχρι και τις 24 Μαίου, στην οποία βρίσκονται τα βυθοτεμάχια 11 και 12 που έχουν παραχωρηθεί προς εκμετάλλευση από την Λευκωσία στην ιταλική Eni και την γαλλική Total, το πρώτο και στις Shell και Noble Energy το δεύτερο.

Η NAVTEX:

TURNHOS N/W :0215/20
MEDITERRANEAN SEA
1. DRILLING OPERATIONS, BY YAVUZ, ERTUGRUL BEY, OSMAN BEY AND ORHAN BEY UNTIL 24 MAY 20 IN AREA BOUNDED BY;
33 37.55 N – 033 00.63 E
33 37.55 N – 033 12.62 E
33 27.55 N – 033 12.62 E
33 27.55 N – 033 00.63 E
WIDE BERTH REQUESTED.
2. ALL VESSELS ARE STRONGLY ADVISED NOT TO ENTER TO THIS AREA.
3. CANCEL THIS MESSAGE 242059Z MAY 20.

ΠΗΓΗ ΣΙΓΜΑ

Απίστευτο! Μετεωρολόγος μιλούσε ταυτόχρονα ζωντανά σε δύο κανάλια

Νέες αποκαλύψεις 19χρονης: «Δεν ξέρω πόσοι με βίασαν - Ο βιασμός ήταν προμελετημένος»