Στην Κύπρο ο Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ - Στο επίκεντρο οι τουρκικές προκλήσεις στην ΑΟΖ

Στην Κύπρο ο Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ - Στο επίκεντρο οι τουρκικές προκλήσεις στην ΑΟΖ

Θέματα ασφάλειας στην ανατολική Μεσόγειο και οι τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ θα βρεθούν στο επίκεντρο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Κύπρο ο Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιος για ενεργειακούς πόρους, Φράνσις Φάνον, συνοδευόμενος από ομάδα υψηλόβαθμων αξιωματούχων σε θέματα ακτοφυλακής και ασφάλειας.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος θα έχει σήμερα συνάντηση με τον Υπουργό Ενέργειας, Γιώργο Λακκοτρύπη και αύριο με τον ΥΠΕΞ, Νίκο Χριστοδουλίδη.
Το πρωί θα χαιρετήσει την έναρξη εργασιών της Τεχνικής Επιτροπής 3+1, Κύπρος, Ελλάδα Ισραήλ και ΗΠΑ, η οποία συνέρχεται σε ξενοδοχείο της Λευκωσίας για να εξετάσει το θέμα της «Ετοιμότητας και αντίδρασης σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, που σχετίζονται με τις υποθαλάσσιες δραστηριότητες πετρελαίου και φυσικού αερίου».

Χαιρετισμό θα απευθύνει και ο Υπουργός Ενέργειας,  Γιώργος Λακκοτρύπης.

Ως μήνυμα στην Άγκυρα για τις έκνομες ενέργειες της στην κυπριακή ΑΟΖ ερμηνεύεται η επίσκεψη του Υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, στόχος της οποίας είναι η εμβάθυνση της συνεργασίας σε επίπεδο 3+1, το μοντέλο, που προωθείται από Κύπρο, Ελλάδα και Ισραήλ.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική επίσκεψη, η οποία στέλνει πολιτικά μηνύματα, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος.

Είναι μια επιβεβαίωση, είπε, των αναβαθμισμένων σχέσεων της Κύπρου με τις ΗΠΑ και μια απόδειξη του ενδιαφέροντος των ΗΠΑ για τα ενεργειακά της περιοχής.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενεργειακό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο κ. Κούσιος είπε ότι οι γεωτρήσεις προχωρούν και στα τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου αναμένεται το γεωτρύπανο στην κυπριακή ΑΟΖ.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbomb.com.cy

Διαβάστε επίσης:
Θέσεις εργασίας στο Τμήμα Δασών - Δείτε μισθό και προθεσμία
Η επικίνδυνη θεωρία συνωμοσίας που κυκλοφορεί για τον κοροναϊό