Τατάρ: Χάσιμο χρόνου η διαδικασία λύσης στη βάση ομοσπονδίας

Τατάρ: Χάσιμο χρόνου η διαδικασία λύσης στη βάση ομοσπονδίας

Χάσιμο χρόνου είναι η διαδικασία λύσης στην βάση της ομοσπονδίας, διότι η λύση στην βάση ομοσπονδίας που συζητείται εδώ και 50 χρόνια είναι μια μορφή λύσης που ουδέποτε θα αποδεχθούν οι Τουρκοκύπριοι, είπε ο Πρόεδρος του Κόμματος Εθνικής Ενότητας και "πρωθυπουργός", Ερσίν Τατάρ, κατά τη διάρκεια προεκλογικής του συγκέντρωσης στο κατεχόμενο Κιόνελι, σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή εφημερίδα.

Ο κ. Τατάρ, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, επανέλαβε ότι δεν θα παραδώσουν σε κανέναν το δικαίωμα των Τουρκοκυπρίων να καθορίσουν το δικό τους μέλλον κάτω από την στέγη του ψευδοκράτους στην βάση της κυρίαρχης ισότητας και όχι της πολιτικής ισότητας.

Είπε επίσης ότι ουδέποτε θα εγκαταλείψουν τις «δραστικές και αποτελεσματικές εγγυήσεις» της Τουρκίας και ότι η έντιμη και αξιοπρεπής λύση γι’ αυτούς είναι δύο κράτη που θα ζουν δίπλα-δίπλα.

Ανέφερε ότι το μήνυμα που θέλουν να στείλουν καθώς πορεύονται προς τις «εκλογές» είναι ότι «η μορφή συμφωνίας που θα μπορούσαμε να αποδεχθούμε είναι δύο κράτη που μπορούν να ζουν δίπλα-δίπλα».

Πηγή ΚΥΠΕ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbomb.com.cy

Διαβάστε επίσης:
Βαρύ πένθος για τον Σάκη Ρουβά
Μακάβριο: Έκλεψαν την τέφρα του παιδιού τους - Κάνουν έκκληση για εντοπισμό της