Οζερσάι: Υπόσχεται άνοιγμα του Βαρωσίου αν «εκλεγεί»

Οζερσάι: Υπόσχεται άνοιγμα του Βαρωσίου αν «εκλεγεί»

Απόλυτη βεβαιότητα ότι θα επιτύχει το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της κατεχόμενης Αμμοχώστου σε περίπτωση εκλογής του στην «προεδρία» εξέφρασε ο λεγόμενος υπουργός εξωτερικών, Κουτρέτ Οζερσάι κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα στην τουρκοκυπριακή «Κίπρις Πόστασι".

Ανάφερε ακόμα ότι κάποια προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι Τουρκοκύπριοι θα μπορούσαν να λυθούν σε σημαντικό βαθμό και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο ίδιος θα μπορούσε να μειώσει την αβεβαιότητα που υπάρχει σήμερα για τους Τουρκοκύπριους.

«Πιστεύω ότι θα μπορέσω να υπερασπιστώ πολύ καλά τη βούληση του τουρκοκυπριακού ΄λαού΄ σε όλα τα επίπεδα, τη βούληση όλων των πολιτών αυτής της χώρας στις σχέσεις με τους Ελληνοκύπριους καθώς και στις σχέσεις με την Τουρκία και τον κόσμο», πρόσθεσε, λέγοντας ότι ξέρει πως θα κάνει τη φωνή των Τουρκοκυπρίων να ακούγεται καλύτερα διεθνώς.

Αναφέροντας τους στόχους του για την περίκλειστη πόλη του Βαρωσιού, ο Οζερσάι είπε ότι εξέφρασε αυτό του το όραμα και κατά τις «προεδρικές εκλογές» το 2015 και πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του ως "υπουργός εξωτερικών" διαμόρφωσε την πολιτική της "κυβέρνησης" στην οποία συμμετείχε και τη μετάτρεψε σε απόφαση του "υπουργικού συμβουλίου".

«Άρχισα μελέτη απογραφής», πρόσθεσε και κατέληξε λέγοντας ότι «πλέον είμαι 100% βέβαιος ότι θα μπορούσα να επιτύχω το άνοιγμα του κλειστού Βαρωσιού υπό τον έλεγχο της τουρκοκυπριακής διοίκησης για χρήση από τους παλιούς του κατοίκους. Βλέπω ότι όλοι ήρθαν στο σημείο που έλεγα εγώ πριν πέντε χρόνια. Το άνοιγμα του κλειστού Βαρωσιού δεν είναι μια θεωρία στο χαρτί», κατέληξε.

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbomb.com.cy

Διαβάστε επίσης:

Βαρύ πένθος για τον Σάκη Ρουβά

Κοροναϊός: Παραμορφώθηκαν τα πρόσωπα γιατρών και νοσηλευτών

Μακάβριο: Έκλεψαν την τέφρα του παιδιού τους - Κάνουν έκκληση για εντοπισμό της