Αναστασιάδης: Προανήγγειλε την δημιουργία Υφυπουργείου Αθλητισμού και άλλα έξι μέτρα

Αναστασιάδης: Προανήγγειλε την δημιουργία Υφυπουργείου Αθλητισμού και άλλα έξι μέτρα

Oι φάκελοι που απέστειλε η ΟΥΕΦΑ στην ΚΟΠ για ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα στο κυπριακό ποδόσφαιρο και η κατάσταση στα γήπεδα του ποδοσφαίρου, βρίσκονται στο επίκεντρο σύσκεψης στο Προεδρικό Μέγαρο, της οποίας προεδρεύει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Στη σύσκεψη συμμετέχει και ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Σαββίδης, ο οποίος μετά το πέρας της, αναμένεται να προβεί σε δηλώσεις.Το συνδικαλιστικό όργανο των ποδοσφαιριστών στην Κύπρο θα εκπροσωπήσουν στην σύσκεψη ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του Συνδέσμου, Σπύρος Νεοφυτίδης, και ο Νομικός Σύμβουλος Λοΐζος Χατζηδημητρίου.
Σε ομιλία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν θα αλλάξει τη φιλοσοφία της κάρτας φιλάθλου και ανέλυσε κάποιες αλλαγές στο σχετικό νομοσχέδιο. Ενώ πρότεινε επτά μέτρα για αντιμετώπιση της διαφθοράς και διαπλοκής στο ποδόσφαιρο, που θα τεθούν σε διάλογο με κόμματα και αθλητικους παράγοντες.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι οι καταγγελίες για εμπλοκή του υπόκοσμου δεν διατυπώηκαν και υπενθύμισε ότι το 2012 ο Δημήτρης Χριστόφιας αναφέρθηκε σε εξυπηρέτηση οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων. Ενόψει της σύσκεψης ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών (ΠΑ.Σ.Π.), ανακοίνωσε ότι απέστειλε στο Προεδρικό επιστολές με εισηγήσεις αντιμετώπισης των προσυνεννοημένων αγώνων αλλά και αναφορές από ποδοσφαιριστές και ποδοσφαιρίστριες για την κατάσταση των γηπεδικών εγκαταστάσεων μαζί με φωτογραφικό υλικό.

Όπως είχε δηλώσει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος την περασμένη εβδομάδα, κατά τη διάρκειά της σύσκεψης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ζητήσει πλήρη ενημέρωση από τις διωκτικές Αρχές, αλλά και τις αρμόδιες Αρχές του ποδοσφαίρου για τις διαδικασίες και ενέργειες αναφορικά με την προσπάθεια πάταξης και εξάλειψης της διαφθοράς στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Παράλληλα είπε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί οποιονδήποτε κατέχει στοιχεία για παράνομες ενέργειες στο χώρο του ποδοσφαίρου να συνεργαστεί με τις διωκτικές αρχές.
ΠΗΓΗ alphanews.live