Στις Βρυξέλλες ο Υπουργός Υγείας της Κύπρου για το έκτακτο συμβούλιο για τον κοροναϊό

Στις Βρυξέλλες ο Υπουργός Υγείας της Κύπρου για το έκτακτο συμβούλιο για τον κοροναϊό

Στις Βρυξέλλες θα πάει ο Υπουργός Υγείας της Κύπρου για το έκτακτο συμβούλιο για τον κοροναϊό.

Με επίκεντρο τον κοροναϊό συνέρχεται εκτάκτως στις Βρυξέλλες, στις 13 Φεβρουαρίου 2020, το Συμβούλιο Υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στο οποίο θα συμμετάσχει και ο Κύπριος Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, ο οποίος την Τετάρτη (12/2) αναχωρεί για τη βελγική πρωτεύουσα.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας αναφέρει ότι "στη σύνοδο, οι Ευρωπαίοι Υπουργοί θα προβούν σε ανασκόπηση των μέχρι στιγμής δεδομένων για τον ιό και, παράλληλα, θα συζητήσουν εκτενώς τα μέτρα που εφαρμόζονται από τα κράτη μέλη σε εθνικό επίπεδο, με στόχο την ελαχιστοποίηση των πιθανοτήτων εισόδου περιστατικού στην ΕΕ, αλλά και εξάπλωσης του ιού".

Τους Υπουργούς Υγείας θα απασχολήσουν επίσης τα πρωτόκολλα που υιοθετήθηκαν από τις χώρες της ΕΕ στη βάση των κατευθυντήριων οδηγιών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) και αφορούν στη διαχείριση ύποπτου ή επιβεβαιωμένου κρούσματος.

Τέλος, οι Υπουργοί Υγείας της ΕΕ θα εξετάσουν τρόπους για εντατικοποίηση της επιτήρησης και για καλύτερο συντονισμό ανάμεσα στα κράτη.