Τσαβούσογλου:«Η μειονότητα Δυτικής Θράκης είναι τουρκική και τουρκική θα παραμείνει»

Τσαβούσογλου:«Η μειονότητα Δυτικής Θράκης είναι τουρκική και τουρκική θα παραμείνει»

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τα "έβαλε" ο Τσαβούσογλου, με αφορμή δήλωση του κ. Παυλόπουλου για την ελληνική μουσουλμανική μειονότητα της Δυτικής Θράκης.

Στον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, απαντά με ένα αυστηρό μήνυμα σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επειδή χαρακτήρισε τη μειονότητα της δυτικής Θράκης «Ελληνική Μουσουλμανική Μειονότητα», όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ, Μαρία Ζαχαράκη.

Αναρτώντας μήνυμα στο λογαριασμό του στο τουίτερ ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφέρει:

«Ο πρόεδρος μιας χώρας που λέει ότι αποτελεί το λίκνο της δημοκρατίας αποκάλεσε πάλι τη Μουσουλμανική Τουρκική μειονότητα Ελληνική Μειονότητα, παρά τις δεκάδες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Πείτε ό,τι θέλετε… Η Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης είναι εδώ και αιώνες τουρκική και τουρκική θα παραμείνει».

Στις 16 Φεβρουαρίου ο Προκόπης Παυλόπουλος επισκεπτόμενος τη δυτική Θράκη είχε χαρακτηρίσει σε ομιλία του τη μειονότητα «Ελληνική Μουσουλμανική Μειονότητα».

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε σημειώσει ότι, σύμφωνα με τη συνθήκη της Λωζάνης, η μειονότητα της Θράκης έχει μόνο θρησκευτική ταυτότητα, ενώ αντίστοιχα η μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη έχει χαρακτηριστεί ως εθνική μειονότητα.

Μάλιστα, το γεγονός ότι αποκάλεσε τη μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη ως «Ελληνική» (Yunan) και όχι «Ρωμέικη» (Rum), όπως την αποκαλούν οι Τούρκοι και αναγράφεται και στη Λωζάνη, ενόχλησε επίσης την τουρκική ηγεσία και τα ΜΜΕ της γείτονος.

Διαβάστε επίσης:

Αυτός είναι ο ατρόμητος γερουσιαστής που σώζει Ελλάδα και Κύπρο

Φρίκη στο Λονδίνο: Δολοφόνησε δύο γυναίκες και τις κράτησε για τρία χρόνια σε καταψύκτη