Συνάντηση Χριστοδουλίδη με Γκουτέρες

Συνάντηση Χριστοδουλίδη με Γκουτέρες

Συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες θα έχει σήμερα στη Γενεύη ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος ΧριστοδουλίΓκουδης, ο οποίος βρίσκεται στην Ελβετία για να συμμετάσχει στο Τμήμα Υψηλού Επιπέδου της 43ης Συνόδου του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, που πραγματοποιείται από τις 24 μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου.

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών, ο κ. Χριστοδουλίδης θα παρευρεθεί στην τελετή έναρξης των εργασιών του Συμβουλίου σήμερα το πρωί, και αναμένεται να προσφωνήσει την ολομέλεια του Σώματος την Τρίτη, στις 12:00 ώρα Κύπρου.

Εξάλλου στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου θα συναντηθεί την Τρίτη με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Σεργκέι Λαβρόφ.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Γενεύη, ο κ. Χριστοδουλίδης θα έχει, επίσης, συναντήσεις, μεταξύ άλλων, με την Ύπατη Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Michelle Bachelet, τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Filippo Grandi, τη Γενική Διευθύντρια του Γραφείου του ΟΗΕ στη Γενεύη και Γενική Γραμματέα της Διάσκεψης για τον Αφοπλισμό Tatiana Valovaya, τον Γενικό Διευθυντή του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης António Vitorino, τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας Yousef Al Othaimeen, και τον Πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού Peter Maurer.

Τέλος, ο κ. Χριστοδουλίδης θα τελέσει από κοινού με την Υπουργό για θέματα Γυναικών, Οικογένειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βραζιλίας Damares Alves, τα εγκαίνια φωτογραφικής έκθεσης που συνδιοργανώνουν στο Παλάτι των Εθνών οι Μόνιμες Αντιπροσωπείες των δύο χωρών, σε συνεργασία με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Σπάνιων Γενετικών Παθήσεων «Μοναδικά Χαμόγελα», με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Σπάνιων Παθήσεων.

Ο κ. Χριστοδουλίδης θα αναχωρήσει από τη Γενεύη το πρωί της Τετάρτης.

Πηγή: ΚΥΠΕ