Κατεχόμενα: Την Κυριακή αρχίζει η «εκλογική διαδικασία»

Κατεχόμενα: Την Κυριακή αρχίζει η «εκλογική διαδικασία»

Την Κυριακή, 1η Μαρτίου 2020, αρχίζει η «εκλογική» διαδικασία και η ισχύς των απαγορεύσεων για τις «εκλογές» της 26ης Απριλίου στα κατεχόμενα, γράφει σε σημερινό της δημοσίευμα η τουρκοκυπριακή εφημερίδα "Κίπρις".

Θα είναι η δέκατη φορά που οι Τουρκοκύπριοι εκλέγουν «πρόεδρο» από το 1974 ενώ μέχρι στιγμής ανακοίνωσαν "υποψηφιότητα" πέντε άτομα για τις επικείμενες «εκλογές».

Πρόκειται για τους «ανεξάρτητους υποψήφιους» Μουσταφά Ακιντζί και Κουντρέτ Όζερσαϊ και τους κομματικούς υποψήφιους Ερσίν Τατάρ (UBP-Κόμμα Εθνικής Ενότητας), Τουφάν Έρχουρμαν (CTP- Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα) και Ερχάν Αρικλί (YDP- Κόμμα της Αναγέννησης).

Μέχρι τις 17 Μαρτίου τα κόμματα πρέπει να έχουν ορίσει τους "υποψήφιους" τους, οι οποίοι πρέπει να υποβάλουν «επίσημη αίτηση» στο «ανώτατο συμβούλιο εκλογών» μέχρι τις 20 Μαρτίου.

Οι «εκλογικοί κατάλογοι» θα αναρτηθούν στις 22 Μαρτίου για περίοδο επτά ημερών και θα οριστικοποιηθούν στις 29 Μαρτίου. Στις 31 Μαρτίου θα αρχίσει η περίοδος της «επίσημης προπαγάνδας» μέσω του παράνομου Μπαϊράκ.

Τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων μπορούν να δημοσιεύονται μέχρι τις 11 Απριλίου, σύμφωνα με το δημοσίευμα.