ΚΕ: Υποχρέωση η αποστολή στον Έβρο - Δέχεται και η Κύπρος επίθεση (vid)

ΚΕ: Υποχρέωση η αποστολή στον Έβρο - Δέχεται και η Κύπρος επίθεση (vid)

 «Η Κύπρος δέχεται κι αυτή επίθεση με τις ροές των μεταναστών. Απαιτούμε από ΕΕ για συμμετοχή και αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου.Δεν μπορούμε να ζητήσουμε βοήθεια αν δεν προσφέρουμε. Δεν μπορούσαμε να μείνουμε απαθείς. Θα έπρεπε να συμπαρασταθούμε στην Ελλάδα και στην Ευρώπη όπως θέλουμε και εμείς. Νιώθουμε υπερήφανοι που συμμετέχουμε στην προστασία των συνόρων της Ευρώπης» είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος το πρωί της Δευτέρας.

Σε παρέμβασή του στο "Πρωτοσέλιδο" ο Κυριάκος Κούσιος και κληθείς αρχικά να σχολιάσει την αποστολή επίλεκτης ομάδας της ΜΜΑΔ για να συνδράμει τις προσπάθειες της ελληνικής Κυβέρνησης στον Έβρο, είπε ότι «Δεν αναμένω ότι οποιαδήποτε απόφαση της Κυβέρνησης θα χαιρετηθεί από όλους. Είναι λογικές και οι διαφορετικές αντιδράσεις», είπε σχετικά με κάποιες επικρίσεις για την απόφαση αυτή.

Κληθείς να απαντήσει για την επέκταση του μέτρου του προσωρινού κλεισίματος των οδοφραγμάτων, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι θα αποφασίσει σήμερα η διυπουργική επιτροπή για το ζήτημα.

Αναφορικά με την ανακοίνωση μέτρων για το μεταναστευτικό, το περιεχόμενο των οποίων αποκάλυψε το βράδυ της Κυριακής το ΣΙΓΜΑ, ο κ.Κούσιος ανέφερε ότι αύριο στη διυπουργική, παρουσία και του Γενικού Εισαγγελέα θα αποφασιστούν τα μέτρα. Το κάθε Υπουργείο τόνισε θα υποβάλει τις δικές του προτάσεις.

Ακολούθως τα μέτρα αυτά θα τύχουν έγκρισης από το Υπουργικό συμβούλιο είπε κλείνοντας ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

97c1b3c7a27dcf88a61f345938a495b3

Υπενθυμίζεται πως στην Ελλάδα βρίσκεται από αργά χθες βράδυ αποστολή μελών της αντιδιαδηλωτικής ομάδας της ΜΜΑΔ, με στόχο να πλαισιώσει τις ελληνικές και ευρωπαϊκές δυνάμεις στην προσπάθεια αντιμετώπισης των μεταναστευτικών ροών στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Στο σύνολό της η αποστολή αριθμεί 21 άτομα.

Πρόκειται για απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, η οποία έπιασε εξ απροόπτου τους αρμοδίους, γεγονός που τεκμηριώνεται και από το ότι έσπευσαν άρον-άρον να βρουν άτομα να στελεχώσουν την αποστολή και να προλάβουν την πτήση με το C-130 αργά χθες το απόγευμα.

Την ίδια στιγμή οι αρχές ακόμα αναζητούν, χωρίς επιτυχία, ανθρώπινο δυναμικό για να στελεχώσει τα οδοφράγματα, έτσι ώστε να μπορέσουν να ανοίξουν εκ νέου.

Το ζήτημα του ανοίγματος ή μη των οδοφραγμάτων θα τεθεί ενώπιον διυπουργικής επιτροπής σήμερα, ενώ αύριο τελικά συνέρχεται το Υπουργικό Συμβούλιο.