Κοροναϊός: Ο ΠτΔ θα απευθύνει διάγγελμα την Παρασκευή - Τι αναμένεται να ανακοινώσει (vid)

Κοροναϊός: Ο ΠτΔ θα απευθύνει διάγγελμα την Παρασκευή - Τι αναμένεται να ανακοινώσει (vid)

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα απευθύνει την Παρασκευή διάγγελμα στον λαό, με το οποίο αναμένεται να γνωστοποιηθούν περαιτέρω μέτρα σε σχέση με το θέμα του κοροναϊού.

Όπως ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα απευθυνθεί στον λαό στις 20:15 και το διάγγελμα θα μεταδίδεται σε ζωντανή σύνδεση.

Ο κ. Κούσιος προέβη σε δηλώσεις στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά το πέρας της σύσκεψης της Διυπουργικής Επιτροπής, όπου, όπως είπε, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την υγεία και ασφάλεια των πολιτών, τη στήριξη της οικονομίας, τις εργασιακές επιπτώσεις από τα μέτρα που λαμβάνονται λόγω κορωνοϊού και τα μέτρα ενίσχυσης κοινωνικής προστασίας.

Κοροναϊός: Έρευνα ΣΟΚ – Πόσο διαρκεί η ασυμπτωματική φάση

Τεστ κοροναϊού στην Κύπρο: Τι πρέπει να ξέρετε

Κοροναϊός: Ποια είναι τα συμπτώματα - Πώς μεταδίδεται ο ιός και όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Ερωτηθείς για την απόφαση που λήφθηκε στα κατεχόμενα για κλείσιμο των οδοφραγμάτων στα Στροβίλια και τον Λιμνίτη, ο κ. Κούσιος είπε ότι η Κυβέρνηση δεν είχε οποιαδήποτε ειδοποίηση.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για αναφορές σε τ/κ ΜΜΕ, ο Εκπρόσωπος ανέφερε εξάλλου ότι μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει διαπιστωθεί η ύπαρξη οποιουδήποτε άλλου κρούσματος στις ελεύθερες περιοχές.

Είπε ακόμη ότι δεν έχουν ληφθεί τελικές αποφάσεις σε ό,τι αφορά την επίσκεψη Πρίγκηπα Καρόλου στην Κύπρο την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, η προεδρική ομιλία θα κινηθεί σε τρεις άξονες, με πρώτον τη θωράκιση της δημόσιας υγείας.

Η Λευκωσία προσανατολίζεται στην εφαρμογή αυστηρότατων ταξιδιωτικών οδηγιών για αύξηση του ελέγχου στα πρόσωπα που εισέρχονται στην Κυπριακή Δημοκρατία, ενδεχομένως μέσα και από την ένταξη όλων των χωρών στη λίστα υψηλού κινδύνου που ισοδυναμεί με αναγκαστικό αυτοπεριορισμό. Κάτι για το οποίο ωστόσο αναμένεται το πράσινο φως της Ευρωπαϊκής Κομισιόν.

Στο κάδρο των κυβερνητικών σχεδιασμών για διασφάλιση της δημόσιας υγείας, μπαίνει και το ενδεχόμενο παράτασης κλεισίματος των δημόσιων και μη εκπαιδευτηρίων, ακόμη και μετά το τέλος Μαρτίου, με τον Πρόδρομο Προδρόμου να έχει ήδη ανακοινώσει την σταδιακή παράδοση μαθημάτων μέσω διαδικτύου στους μαθητές της Γ' Λυκείου.

Ο δεύτερος άξονας της ομιλίας Αναστασιάδη, αναμένεται να είναι η ενίσχυση της οικονομίας, μέσα από στήριξη επιχειρήσεων και του ξενοδοχειακού τομέα που έχουν ήδη πληγεί, ενώ τρίτος άξονας η αντιμετώπιση εργασιακών επιπτώσεων μέσα από την ενίσχυση της κοινωνικής προστασίας, με μέτρα που ήδη επεξεργάζονται οι Υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας.

Η οριστικοποίηση των μέτρων που θα ανακοινωθούν, αναμένεται αύριο κατά τη διάρκεια, νέας – κλειστής - συνεδρίας της διυπουργικής επιτροπής υπό τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

ΠΗΓΗ ALPHA