Κούσιος: Δεν υπάρχει προς το παρόν σκέψη για απαγόρευση κυκλοφορίας

Κούσιος: Δεν υπάρχει προς το παρόν σκέψη για απαγόρευση κυκλοφορίας

Η κυβέρνηση δεν λαμβάνει επί του παρόντος μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας ή περαιτέρω δραστικά μέτρα τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου Αρχηγών επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι οι πολιτικές αποφάσεις της κυβέρνησης εδράζονται από τις συμβουλές ειδικών.

Κατά τη συνεδρίαση, οι αρμόδιοι υπουργοί ενημέρωσαν τους πολιτικούς αρχηγούς για τα μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

«Όλοι οι αρχηγοί κατέθεσαν απόψεις και συνέδραμαν με τις προτάσεις τους, σε ένα πνεύμα σύμπνοιας και ενότητας», δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σημειώνοντας ότι έχει συμφωνηθεί, όλες οι προτάσεις να κωδικοποιηθούν και να σταλούν στα κόμματα για επεξεργασία.

Ο κ. Κούσιος επεσήμανε ότι όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για όλους τους λειτουργούς που συνδράμουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας. «Θα νικήσουμε», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι οι αρχηγοί των κομμάτων απηύθυναν έκκληση προς τον λαό, ώστε όλοι να συνδράμουν στον αγώνα.

Υπενθυμίζεται πως στους 58 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι ασθενείς από την πανδημία του κορωνοϊού στην Κύπρο, εκ των οποίων παιδίατρος στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού. Η διάγνωση της επαγγελματία υγείας έχει σημάνει συναγερμό στο νοσηλευτήριο και οδήγησε στο κλείσιμο της Παιδιατρικής Κλινικής. Κανένα από τα παιδιά που νοσηλεύονται δεν θα πάρει εξιτήριο μέσα στις επόμενες 14 ημέρες, ενώ καταβάλλεται αγώνας για να ιχνηλατηθούν οι επαφές της γιατρού.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση αποφάσισε την καθολική απαγόρευση πτήσεων προς την Κύπρο από τα ξημερώματα του Σαββάτου, ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συγκάλεσε Συμβούλιο Αρχηγών των κομμάτων, με θέμα αυστηρότερα μέτρα για αντιμετώπιση της πανδημίας.